Skip to main content

Ιταλία: Η Μελόνι ενοχλείται από τις διαμαρτυρίες εναντίον της

Η Τζόρτζια Μελόνι, η ηγέτιδα της ακροδεξιάς και φαβορί για την πρωθυπουργία της Ιταλίας,κατηγόρησε τις αρχές της χώρας ότι σκόπιμα επέτρεψαν να ξεσπάσουν επεισόδια στις συγκεντρώσεις της σε μια προσπάθεια να δυσφημήσουν το κόμμα της.

Η Μελόνι ισχυρίστηκε ότι η τοπική αστυνομία, η οποία διευθύνεται από το Υπουργείο Εσωτερικών της Luciana Lamorgese, επέτρεψε επανειλημμένα διαδηλωτές να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις των Αδελφών της Ιταλίας, όπου προσέβαλαν αυτήν και τους υποστηρικτές της και κινδύνευσαν να υποκινήσουν τη βία.

Σε μια συγκέντρωση στην Καζέρτα, στη νότια Ιταλία, την Κυριακή, η Μελόνι διαμαρτυρήθηκε ότι ήταν η έκτη κατά σειρά διαδήλωση όπου η αστυνομία επέτρεψε στους διαδηλωτές να εισχωρήσουν «με την ελπίδα ότι θα προκληθεί κάποιο πρόβλημα».

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η Μελόνι είναι σε πορεία να ηγηθεί μιας δεξιάς/ακροδεξιάς κυβέρνησης μετά τις εκλογές στην Ιταλία στις 25 Σεπτεμβρίου. Μετά την παραίτηση του Μάριο Ντράγκι από την πρωθυπουργία τον Ιούλιο, οι εκλογές θα μπορούσαν να προαναγγέλλουν μια απότομη αλλαγή κατεύθυνσης για την Ιταλία σε μια εύθραυστη στιγμή για τη χώρα και την Ευρώπη.

Η Μελόνι κέρδισε υποστήριξη τους τελευταίους μήνες αφού έμεινε εκτός του συνασπισμού του Ντράγκι και προώθησε τη δική της πολιτική, Πρόσφατα περιστατικά στο Μιλάνο, όπου δέχθηκε επίθεση κατά τη διάρκεια της προεκλογικής της εκστρατίας, και στη Μπολόνια, όπου διαδηλωτές φέρεται να απείλησαν να απαγχονίσουν ακτιβιστές, την είχαν κάνει «πραγματικά ανήσυχη».

«Δεν θα επιτρέψω να καταστραφεί η προεκλογική εκστρατεία των Αδελφών της Ιταλίας επειδή κάποιος δεν ξέρει πώς να κάνει τη δουλειά του», πρόσθεσε.

naftemporiki.gr