Skip to main content

Συνάντηση Μπάιντεν – Τρας πριν την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ

Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Λιζ Τρας θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αυτό το Σαββατοκύριακο καθώς προετοιμάζονται για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ στο Λονδίνο.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ένας από τους πολυάριθμους αρχηγούς κρατών που κατεβαίνουν στο Λονδίνο για την παγκόσμια εκδήλωση, ο οποίος έχει κλείσει χρόνο με τον νέο πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή και θα είναι η πρώτη μεταξύ των δύο, από τότε που η Τρας ανέλαβε την πρωθυπουργία.

Η Τρας θα συναντηθεί το Σάββατο με τον Αυστραλό πρωθυπουργό Άντονι Αλμπανέζε και την πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν. Την Κυριακή θα συναντηθεί με τον Τζάστιν Τριντό του Καναδά και τον Πολωνό Πρόεδρο Αντρέι Ντούντα, καθώς και τον Μπάιντεν.

Την ίδια μέρα, θα συναντηθεί και με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό Μάικλ Μάρτιν, εν μέσω έντασης για την αμφιλεγόμενη συμφωνία για το Brexit που καλύπτει τη Βόρεια Ιρλανδία. Θα έχει επίσης μια ακρόαση με τον βασιλιά Κάρολο Γ΄ την Κυριακή.

Το βράδυ, θα παραστεί σε δεξίωση στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ για επίσκεψη σε παγκόσμιους ηγέτες και θα τηρήσει ενός λεπτού σιγή στο κατώφλι του Νο. 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

Η κηδεία της βασίλισσας θα γίνει τη Δευτέρα, η οποία έχει πλέον οριστεί ως αργία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

naftemporiki.gr