Skip to main content

British Airways: «Κόβονται» 10.000 πτήσεις μεταξύ Νοεμβρίου και Μαρτίου

Η British Airways περικόπτει περισσότερες από 10.000 πτήσεις κατά την υπόλοιπη καλοκαιρινή περίοδο και τον χειμώνα, απειλώντας να επεκτείνει τη χαοτική ανάκαμψη της αεροπορικής βιομηχανίας στην Ευρώπη μετά την πανδημία και το επόμενο έτος.

Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι περικόπτει τις πτήσεις για να συμμορφωθεί με την επέκταση του ανώτατου ορίου του αεροδρομίου Χίθροου του Λονδίνου στους αναχωρούντες επιβάτες. Έχει επίσης αναθεωρήσει προς τα κάτω το πρόγραμμα πτήσεων από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο, ενοποιώντας τις αυθημερόν πτήσεις προς προορισμούς και προσφέροντας εκ νέου κράτηση των επηρεαζόμενων επιβατών σε άλλες αεροπορικές εταιρείες ανάλογα με τη διαθεσιμότητα.

Η British Airways σε ανακοίνωσή της δήλωσε ότι θα καταργήσει περισσότερες από 1.200 πτήσεις εσωτερικού και εντός της Ευρώπης έως τον Οκτώβριο—περίπου 24 την ημέρα. Άλλες 10.000 ακυρώνονται κατά τη χειμερινή περίοδο. Αυτό αποκλείει επιπλέον ακυρώσεις πτήσεων μεγάλων αποστάσεων που έχει ήδη κάνει η αεροπορική εταιρεία. Συνολικά, οι περικοπές αντιπροσωπεύουν περίπου το 8% των συνολικών χειμερινών πτήσεων.

Η κατάσταση είναι χειρότερη στην Ευρώπη. Οι αναταραχές και τα προβλήματα στις πτήσεις—συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων ακυρώσεων της τελευταίας στιγμής, καθυστερήσεων, χαμένων αποσκευών και μεγάλων ουρών μέσω check-in και ασφάλειας στα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια του κόσμου—οδήγησαν σε δραστικές ενέργειες στον κλάδο, συμπεριλαμβανομένης της επιβολής ανώτατων ορίων επιβατών για μήνες σε κόμβους όπως το Λονδίνο, η Φρανκφούρτη και το Άμστερνταμ.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Wall Street Journal