Skip to main content

Νέες εκρήξεις στην Κριμαία

Φωτ. αρχείου

Εκρήξεις σημειώθηκαν την Τρίτη σε αποθήκη πυρομαχικών στην προσαρτημένη από τη Ρωσία Κριμαία, στο τελευταίο περιστατικό στην περιοχή που χρησιμοποιείται από την Μόσχα ως σταθμός για τον πόλεμο στην Ουκρανία. 

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έκανε λόγο για πυρκαγιά που προκάλεσε την έκρηξη.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 06:15 ώρα Ελλάδος σε προσωρινή αποθήκη πυρομαχικών σε ρωσική βάση στην περιοχή Τζιανκόι, στο βόρειο τμήμα της Κριμαίας, διευκρινίζει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, την οποία επικαλούνται τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.  

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Κριμαίας Σεργκέι Ακσιόνοφ, που μετέβη στο σημείο, δύο άμαχοι τραυματίστηκαν ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η απομάκρυνση των κατοίκων γειτονικού χωριού. Στις 09:15 ώρα Ελλάδος συνεχίζονταν οι εκρήξεις, ανέφερε ο Ακσιόνοφ στο Telegram.

Φωτιά ήταν επίσης ορατή σε υποσταθμό ηλεκτρικού ρεύματος σε κοντινή περιοχή. 

Περίπου 2.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την περιοχή, δήλωσαν οι τοπικές αρχές που έχουν εγκατασταθεί από τη Ρωσία, και τα δρομολόγια των τρένων θα διακοπούν καθώς οι εκρήξεις συνεχίζονται.

Είναι ακόμα ασαφές τι προκάλεσε τις εκρήξεις.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκαν εκρήξεις πυρομαχικών που προορίζονταν για την πολεμική αεροπορία σε αποθήκη που βρίσκεται στην περιοχή του στρατιωτικού αεροδρομίου του Σάκι, στο δυτικό τμήμα της Κριμαίας.

Πώς σχολιάζει το Κίεβο

«Το πρωί κοντά στο Τζανκόι άρχισε με εκρήξεις», αντέδρασε στο Twitter ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας Μιχαΐλο Ποντολιάκ.«Η Κριμαία σε μια φυσιολογική χώρα είναι η Μαύρη Θάλασσα, τα βουνά, η αναψυχή και ο τουρισμός. Αλλά η κατεχόμενη από τους Ρώσους Κριμαία είναι εκρήξεις αποθηκών πυρομαχικών και αυξημένος κίνδυνος θανάτου για τους εισβολείς και τους κλέφτες», πρόσθεσε.