Skip to main content

Ταϊλάνδη: Covid-19 όπως γρίπη- Υποβαθμίζει την επικινδυνότητα του ιού

Η Ταϊλάνδη θα υποβαθμίσει την επικινδυνότητα του Covid-19 καθώς η κατάσταση του ιού στη χώρα έχει αρχίσει να σταθεροποιείται, σύμφωνα με το υπουργείο Δημόσιας Υγείας. Έτσι από τον Οκτώβριο ο κορωνοϊός δεν θα ανήκει στην κατηγορία της «επικίνδυνης» μεταδοτικής ασθένειας αλλά στην κατηγορία της μεταδοτικής ασθένειας που «χρειάζεται παρακολούθηση». 

Στην κατηγορία της «επικίνδυνης» μεταδοτικής ασθένειας η Ταϊλάνδη έχει επίσης την πανώλη και την ευλογιά, ενώ στην κατηγορία της μεταδοτικής ασθένειας που «χρειάζεται παρακολούθηση» τοποθετεί τη γρίπη και τον δάγκειο πυρετό.

Η κίνηση αποσκοπεί στο να αντικατοπτρίζεται η πραγματικότητα της κατάστασης στην Ταϊλάνδη, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Anutin Charnvirakul. Παράλληλα, αντικατοπτρίζει την ετοιμότητα του συστήματος υγείας της Ταϊλάνδης, τη διαθεσιμότητα θεραπειών και την «κατάλληλη συμπεριφορά αυτοπροστασίας» των ανθρώπων σε όλη τη χώρα, πρόσθεσε.

 Η Ταϊλάνδη θα προσαρμόσει επίσης το σχέδιο διαχείρισης της χώρας μετά την πανδημία για να επιτρέψει στα ιδιωτικά νοσοκομεία να αρχίσουν να προμηθεύονται άμεσα αντιιικά φάρμακα «σύντομα», αντί να περνούν από κυβερνητικά κανάλια, συνέχισε.

Οι αρχές δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι η Ταϊλάνδη θα πρέπει να αρχίσει να παρατηρεί μείωση των σοβαρών κρουσμάτων Covid-19 και των θανάτων μέχρι τα μέσα Αυγούστου.

Η χώρα την 1η Ιουλίου ήρε σχεδόν όλους τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.

naftemporiki.gr