Skip to main content

Κίνα: Συνεχίζονται οι στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν

Ο κινεζικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα πως συνεχίζει τα γυμνάσια που διεξάγει σε ύδατα και στους αιθέρες «γύρω από την Ταϊβάν» και σήμερα Δευτέρα.

Ο στρατός της Κίνας ανακοίνωσε νέα άσκηση «κοντά στην Ταϊβάν» τη Δευτέρα, υποδεικνύοντας ότι η δραστηριότητα γύρω από το νησί θα συνεχιστεί μετά από μια σειρά γυμνασίων που ανακοινώθηκαν αμέσως μετά την επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι. Ήταν από τις μεγαλύτερες ναυτικές και αεροπορικές ασκήσεις της ιστορίας του στο στενό της Ταϊβάν. 

Σύμφωνα με τη Διοίκηση Ανατολικού Θεάτρου του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας, τη Δευτέρα διεξάγονται γυμνάσια για ανθυποβρυχιακές επιχειρήσεις και εφόδους στη θάλασσα στον «εναέριο και θαλάσσιο χώρο κοντά στο νησί της Ταϊβάν». Η δήλωση δεν διευκρίνισε πού διεξάγεται η άσκηση ή αν ήταν μέρος των ασκήσεων που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες γύρω από την Ταϊβάν, οι οποίες επρόκειτο να ολοκληρωθούν την Κυριακή.

Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν ανέφερε ξεχωριστά ότι εντόπισε κινεζικά πολεμικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία γύρω από το νησί τη Δευτέρα.

Οι εξελίξεις έρχονται αφού ο Hu Xijin, δημοσιογράφος και πρώην αρχισυντάκτης των κρατικών Global Times, δήλωσε ότι οι ασκήσεις παρατάθηκαν, χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες.

naftemporiki.gr