Skip to main content

Τραμπ: Τι δουλειά έχει η Πελόζι στην Ταϊβάν;

Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Νάνσι Πελόζι δεν είχαν ποτέ καλές σχέσεις. Αυτό φάνηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του Ρεπουμπλικανού πρώην προέδρου των ΗΠΑ, με εκατέρωθεν αντεγκλήσεις, σκίσιμο επιστολών και προσβολές. Έτσι, ο Τραμπ δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστη την επίσκεψη Πελόζι στην Ταϊβάν, παρεκκλίνοτας από την πλειονότητα των Ρεπουμπλικανών που τάχθηκαν υπέρ.

«Γιατί είναι η “τρελή Νάνσι” Πελόζι στην Ταϊβάν;», έγραψε ο Τραμπ στην πλατφόρμα του Truth Social. Έτσι, crazy Nancy, την αποκαλούσε όσο ήταν πρόεδρος.

«Πάντα προκαλεί προβλήματα. Τίποτα που κάνει δεν βγαίνει σε καλό (Δύο αποτυχημένες παραπομπές, απώλεια της πλειοψηφίας στο Κογκρέσο κ.λπ.). Παρακολουθώ!» πρόσθεσε.

Η Πελόζι και άλλα πέντε μέλη των Δημοκρατικών του Κογκρέσου προσγειώθηκαν στην Ταϊπέι το απόγευμα της Τρίτης, τοπική ώρα, καθιστώντας την πιο υψηλόβαθμη εκλεγμένη αξιωματούχο των ΗΠΑ που ταξίδεψε στην Ταϊβάν από τότε που ο τότε Πρόεδρος της Βουλής, Νιουτ Γκίντριτς, έκανε το ίδιο το 1997.

Το γραφείο της Πελόζι είχε ανακοινώσει προηγουμένως ότι θα επισκεφθεί τη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, αλλά απέφυγε να αναφέρει την Ταϊβάν έως ότου εκείνη προσγειώθηκε στην Ταϊπέι.

naftemporiki.gr

Διαβάστε επίσης για την επίσκεψη Πελόζι: Η Κίνα περικυκλώνει την Ταϊβάν