Skip to main content

Τσεχία: Στον στόλο της αστυνομίας μια Ferrari που κατασχέθηκε από εγκληματίες

Η αστυνομία στην Τσεχική Δημοκρατία ανακοίνωσε μια νέα προσθήκη στον στόλο των αυτοκινήτων της, μια Ferrari ικανή να επιταχύνει έως και 326 χλμ./ώρα. Επίσης μπορεί να επιταχύνει από 0 έως 100 χλμ./ώρα σε 3,4 δευτερόλεπτα.

Το αυτοκίνητο κατασχέθηκε από εγκληματίες. 

Όπως εξήγησε η τσεχική αστυνομία, το κόστος των 12.000 ευρώ για τη μετατροπή της Ferrari  σε αυτοκίνητο για αστυνομική χρήση ήταν περίπου το ίδιο με την αγορά ενός νέου hatchback Skoda.

Η Ferrari 458 Italia θα χρησιμοποιηθεί, μεταξύ άλλων, για την καταστολή παράνομων αγώνων δρόμου και την καταδίωξη κλεμμένων αυτοκινήτων.  Το όχημα θα χρησιμοποιείται από το τμήμα ειδικής επιτήρησης και θα οδηγείται από ειδικά εκπαιδευμένους αξιωματικούς. Ο Jiri Zly, επικεφαλής του τμήματος κυκλοφορίας της αστυνομίας, είπε ότι η Ferrari θα χρησιμοποιηθεί, μεταξύ άλλων, εναντίον «των πιο επιθετικών οδηγών» στους δρόμους της Τσεχίας.

Η τσεχική αστυνομία έχει εκατοντάδες κατασχεμένα οχήματα που προέρχονται από εγκληματίες και χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση σοβαρών εγκληματικών δραστηριοτήτων σε ολόκληρη τη χώρα, δήλωσε επιπλέον η αστυνομία.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC