Skip to main content

Twitter και Μασκ διαφωνούν για το χρονοδιάγραμμα της δίκης

Twitter και Έλον Μασκ θα έρθουν αντιμέτωποι στο δικαστήριο για πρώτη φορά την Τρίτη, καθώς η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης επιδιώκει να προχωρήσει γρήγορα την αγωγή της κατά του CEO της Tesla, ώστε εκείνος να ολοκληρώσει την εξαγορά των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι δικηγόροι του Twitter και ο κ. Μασκ θα διαφωνήσουν για το πόσο σύντομα θα πρέπει να γίνει μια δίκη στο δικαστήριο του Ντέλαγουερ. Το Twitter επιδιώκει τετραήμερη διαδικασία τον Σεπτέμβριο, ενώ ο κ. Μασκ θέλει μέχρι τον Φεβρουάριο να ξεκινήσει η δίκη.

Οι δικηγόροι αναμένουν μια γρήγορη απόφαση από την έδρα, η οποία θα μπορούσε να ανακοινώσει την απόφασή της μόλις τελειώσει η ακρόαση στο αίτημα του Twitter για ταχεία χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με νομικούς που ασκούν το επάγγελμα ή μελετούν τα μοναδικά επιχειρηματικά δικαστήρια του Ντέλαγουερ.

Το Twitter λέει ότι η υπόθεση θα πρέπει να επιταχυνθεί, επειδή οι μέτοχοι και οι δραστηριότητές του έχουν μείνει σε αδιέξοδο από την κίνηση του κ. Μασκ αυτόν τον μήνα να αποφύγει τη συμφωνία, επικαλούμενος την επικράτηση ανεπιθύμητων ή ψεύτικων λογαριασμών στην πλατφόρμα. Ο κ. Μασκ λέει ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να διερευνήσει το ζήτημα των ανεπιθύμητων και ψεύτικων λογαριασμών, κάτι που, όπως λέει, είναι θεμελιώδες για την αξία του Twitter και ότι η διαδικασία απαιετεί χρόνο.

Ο κ. Μασκ αμφισβητεί ως πολύ χαμηλή την εκτίμηση του Twitter ότι λιγότερο από το 5% των καθημερινών ενεργών χρηστών με δυνατότητα δημιουργίας εσόδων είναι ψεύτικοι.

Το Twitter, το οποίο κατέθεσε την αγωγή του την περασμένη εβδομάδα, λέει ότι η διαδικασία του για την εκτίμηση των ψεύτικων λογαριασμών και των κακόβουλων bots είναι αυστηρή. Ωστόσο, το επίκεντρο της ακρόασης της Τρίτης μπορεί να επικεντρωθεί περισσότερο στη γλώσσα της συμφωνίας συγχώνευσης παρά στον τρόπο μέτρησης του αριθμού των bots ή των ψεύτικων λογαριασμών σε ένα δίκτυο μέσων κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με νομικούς εμπειρογνώμονες.

naftemporiki.gr