Skip to main content

ΗΠΑ: Ο Φάουτσι σχεδιάζει να αποσυρθεί

Ο Δρ Άντονι Φάουτσι σχεδιάζει να συνταξιοδοτηθεί μέχρι το τέλος της τρέχουσας θητείας του προέδρου Τζο Μπάιντεν, δήλωσε στο CNN τη Δευτέρα ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας της αμερικανικής κυβέρνησης σε μολυσματικές ασθένειες.

Ο Φάουτσι, ο οποίος υπηρετεί ως επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Μπάιντεν και έχει υπηρετήσει ως διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων για δεκαετίες, είπε ότι επί του παρόντος δεν έχει στο μυαλό του συγκεκριμένη ημερομηνία συνταξιοδότησης ούτε έχει ξεκινήσει τη διαδικασία συνταξιοδότησης.

«Το έχω πει εδώ και πολύ καιρό», είπε ο Φάουτσι για τα σχέδιά του να αποχωρήσει από την κυβέρνηση πριν από το τέλος της τρέχουσας θητείας του Μπάιντεν, η οποία λήγει τον Ιανουάριο του 2025. «Μέχρι να φτάσουμε στο τέλος της πρώτης θητείας του Μπάιντεν, πολύ πιθανόν να αποσυρθώ», είπε ο Φάουτσι.

Το Politico δημοσίευσε μια συνέντευξη με τον Φάουτσι τη Δευτέρα, στην οποία ο Φάουτσι είπε ότι δεν περίμενε να παραμείνει στην κυβέρνηση έως ότου εξαλειφθεί ο κορωνοϊός, επειδή είπε, «νομίζω ότι θα ζήσουμε με αυτό» για τα επόμενα χρόνια.

Ο Φάουτσι είπε στο CNN αργότερα τη Δευτέρα ότι παρόλο που τα πρόσφατα σχόλιά του σχετικά με τη συνταξιοδότηση ερμηνεύτηκαν ως ανακοίνωση ενός συνταξιοδοτικού προγράμματος, εννοούσε απλώς “ότι είναι εξαιρετικά απίθανο — στην πραγματικότητα, σίγουρα — να μην είμαι εδώ πέρα ​​από τον Ιανουάριο του 2025».

Ο Άντονι Φάουτσι είπε ότι αισθάνεται ότι έχει δημιουργήσει ένα καλό σύστημα στο NIAID (National Institute of Allergy and Infectious Diseases) για να διευκολύνει την ομαλή μετάβαση και θέλει να ακολουθήσει άλλες ευκαιρίες μόλις φύγει.

«Προφανώς, δεν μπορείς να συνεχίσεις για πάντα. Θέλω να κάνω άλλα πράγματα στην καριέρα μου, παρόλο που είμαι σε αρκετά προχωρημένη ηλικία. Έχω την ενέργεια και το πάθος να συνεχίσω να θέλω να επιδιώκω άλλες πτυχές της ζωής μου επαγγελματική καριέρα και θα το κάνω κάποια στιγμή. Δεν είμαι ακριβώς σίγουρος πότε, αλλά δεν βλέπω τον εαυτό μου να είμαι σε αυτή τη δουλειά σε σημείο που να μην μπορώ να κάνω τίποτα άλλο μετά από αυτό.», δήλωσε.

Στα 81 του, ο Φάουτσι υπηρέτησε για περισσότερες από πέντε δεκαετίες υπό επτά προέδρους, συμβουλεύοντας κάθε Αμερικανό πρόεδρο από τον Ρόναλντ Ρίγκαν (1980-1988).

naftemporiki.gr