Skip to main content

Σρι Λάνκα: Δεν επέτρεψαν στον αδερφό του προέδρου να εγκαταλείψει τη χώρα

Αξιωματούχοι μετανάστευσης της Σρι Λάνκα δήλωσαν την Τρίτη ότι εμπόδισαν τον αδερφό του προέδρου και πρώην υπουργό Οικονομικών Μπασίλ Ραγιαπάκσα να φύγει από τη χώρα, καθώς εντείνεται η οργή εναντίον της ισχυρής οικογένειας για την εξουθενωτική οικονομική κρίση.

Δεν ήταν αμέσως σαφές πού προσπαθούσε να πάει ο Ραγιαπάκσα, ο οποίος έχει επίσης την αμερικανική υπηκοότητα. Παραιτήθηκε από υπουργός Οικονομικών στις αρχές Απριλίου, καθώς οι διαδηλώσεις στους δρόμους αυξήθηκαν κατά των ελλείψεων σε καύσιμα, τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, και παραιτήθηκε από τη θέση του στο κοινοβούλιο τον Ιούνιο.

Ο μεγαλύτερος αδερφός του Γκοταμπάγια Ρατζαπάκσα θα παραιτηθεί από πρόεδρος την Τετάρτη για να ανοίξει ο δρόμος για μια κυβέρνηση ενότητας, αφού χιλιάδες διαδηλωτές εισέβαλαν στην προεδρική και την πρωθυπουργική κατοικία το Σάββατο απαιτώντας την ανατροπή τους. Ο πρόεδρος δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από την Παρασκευή και το πού βρίσκεται είναι ασαφές.

Η Ένωση Υπαλλήλων Μετανάστευσης και Μετανάστευσης της Σρι Λάνκα δήλωσε ότι τα μέλη της αρνήθηκαν να εξυπηρετήσουν τον Μπασίλ Ραγιαπάκσα στο VIP σαλόνι αναχώρησης του αεροδρομίου του Κολόμπο.

Δεδομένης της αναταραχής στη Σρι Λάνκα, οι αξιωματούχοι μετανάστευσης δέχονται τρομερή πίεση να μην επιτρέψουν σε άτομα ανώτατου επιπέδου να εγκαταλείψουν τη χώρα

Οι φωτογραφίες του Μπασίλ Ραγιαπάκσα στο σαλόνι μεταφέρθηκαν από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και κοινοποιήθηκαν ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με κάποιους να εκφράζουν την οργή τους για τις προσπάθειές του να φύγει από τη χώρα.

Η οικογένεια Ραγιαπάκσα  κυριαρχεί στην πολιτική της χώρας των 22 εκατομμυρίων εδώ και χρόνια και οι περισσότεροι κάτοικοι της Σρι Λάνκα τους έχουν κατηγορήσει για την τρέχουσα δεινή οικονομική κρίση.

naftemporiki.gr