Skip to main content

Γαλλία: Ο Μακρόν ξανακερδίζει έδαφος στην κοινή γνώμη αλλά εξακολουθεί να διχάζει

Σε μια πρωτόγνωρη πολιτική περίοδο και αφού είδε την αξιοπιστία του να πέφτει απότομα για δύο μήνες, ο Εμανουέλ Μακρόν παίρνει λίγο αέρα. Στο βαρόμετρο Elabe για το «Les Echos» και το Radio Classique, κέρδισε ξανά 5 μονάδες αυτόν τον μήνα, με το 37% των Γάλλων να τον εμπιστεύονται για να «αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα».

Αλλά ένα σημαντικό 59% εξακολουθεί να πιστεύει πως ο Εμανουέλ Μακρόν δεν μπορεί να το κάνει.

Από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν βλέπει το ποσοστό εμπιστοσύνης της να αυξάνεται ελαφρά στο 29% (+2 μονάδες), ενώ σε ότι αφορά την ακροδεξιά Μαριν Λε Πεν περισσότεροι από ένας στους τρεις Γάλλους (34%) δηλώνουν ότι έχουν «θετική εικόνα». Πρόκειται για το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό της μετά το ρεκόρ του Απριλίου (35%).

«Ενώ θα μπορούσε να έχει πέσει μετά τις προεδρικές εκλογές, βρίσκεται σε φάση σταθεροποίησης. Η σχετική δημοτικότητά της είναι εδραιωμένη και φαίνεται να διαρκεί», σημειώνει αναλυτής του Elabe, σύμφωνα με τον οποίο «η Λεπέν σιγά σιγά, οικοδομεί κάτι στέρεο, πέρα από τις εποχικές διακυμάνσεις».

Μετά από μια σημαντική εκλογική περίοδο, που σημαδεύτηκε από τις προεδρικές και τις βουλευτικές εκλογές, ο Εμανουέλ Μακρόν βρίσκει λίγη υποστήριξη, ενώ χαρακτηρίζεται πλέον και ως «ο πρόεδρος της κρίσης».

naftemporiki.gr