Skip to main content

Πρώην επικεφαλής της Formula 1: Θα έτρωγα και σφαίρα για τον Πούτιν, κωμικός ο Ζελένσκι

Το πρώην αφεντικό της F1 Μπέρνι Έκλεστοουν, 91 ετών, έπλεξε το εγκώμιο του Βλαντιμίρ Πούτιν, χαρακτηρίζοντάς τον «πρώτης τάξης άνθρωπο» που έκανε «λάθη».

Μάλιστα δεν δίστασε να πει πως θα θυσίαζε τη ζωή του: «Θα δεχόμουν ακόμα μια σφαίρα για χάρη του Βλαντίμιρ Πούτιν».

Ο ίδιος επέκρινε τον ηγέτη της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, λέγοντας ότι είναι «κωμικός» κι ότι ότι «δεν άκουσε» το Κρεμλίνο.

Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του ITV Good Morning Britain το πρωί της Πέμπτης, ο Έκλεστοουν είπε: «Δυστυχώς είναι όπως πολλοί επιχειρηματίες, σίγουρα όπως εγώ, ότι κάνουμε λάθη κατά καιρούς και όταν κάνεις το λάθος, πρέπει να κάνεις το καλύτερο για να βγεις από αυτό».

«Ο Ζελένσκι ήταν κωμικός πριν τον πόλεμο, και φαίνεται ότι θέλει να συνεχίσει να είναι». «Αν είχε μιλήσει στον Πούτιν» η εισβολή «θα είχε καταλήξει διαφορετικά» ισχυρίστηκε.

Όταν ο Έκλεστοουν ρωτήθηκε αν δικαιολογεί τον Πούτιν για τις χιλιάδες ζωές αμάχων που χάθηκαν στην Ουκρανία, απάντησε: «Δεν το κάνω. Κοιτάξτε, ανά πάσα στιγμή η Αμερική έχει εισβάλει σε διαφορετικές χώρες που δεν έχουν καμία σχέση με την Αμερική… Είμαι βέβαιος ότι η Ουκρανία, αν ήθελε να βγει από την κατάσταση, θα μπορούσε να το είχε κάνει».

naftemporiki.gr