Skip to main content

Γαλλία: «Απαράδεκτες και εξοργιστικές οι καταγγελίες εναντίον μου», λέει η Χ. Ζαχαροπούλου

Η Γαλλίδα υφυπουργός Ανάπτυξης, Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, που έγινε στόχος καταγγελιών για βιασμό, απέρριψε αυτές τις κατηγορίες την Παρασκευή 24 Ιουνίου, θεωρώντας τις «απαράδεκτες και εξοργιστικές».

«Οι σοβαρές κατηγορίες εναντίον μου, σχετικά με ιατρικές κλινικές εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν για τη διάγνωση και θεραπεία της ασθένειας των ασθενών μου, είναι απαράδεκτες και εξοργιστικές», ανέφερε σε δήλωση που έστειλε ο δικηγόρος της.

Η 46χρονη γυναικολόγος Χρυσούλα Ζαχαροπούλου κατηγορείται από τρία άτομα για βιασμό και σεξουαλικλη βία.

Λέγοντας ότι έμαθε για την ύπαρξη αυτών των καταγγελιών «μέσω του Τύπου», η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου εξακολουθεί να λέει ότι είναι «σοκαρισμένη και βαθιά πληγωμένη» και ισχυρίζεται ότι «δεν επέβαλε ποτέ την παραμικρή εξέταση καμία από τις ασθενείς μου χωρίς τη συγκατάθεσή τους».

«Δεν γνωρίζω το περιεχόμενο αυτών των καταγγελιών, οι οποίες θα επισημάνω ότι υποβλήθηκαν τις ημέρες μετά τον διορισμό μου στην κυβέρνηση και οι οποίες σχετίζονται με διαβουλεύσεις που φέρεται να πραγματοποιήθηκαν πριν από αρκετά χρόνια», είπε.

Η τρίτη καταγγελία υποβλήθηκε την Πέμπτη από μια πρώην ασθενή που λέει ότι υπέστη «βία» σε γυναικολογική εξέταση κατά τη διάρκεια ενός ραντεβού το 2018 για τη θεραπεία της ενδομητρίωσης της.

Η εισαγγελία του Παρισιού άνοιξε έρευνα στις 27 Μαΐου μετά την υποβολή δύο καταγγελιών για βιασμό κατά της Χρυσούλας Ζαχαροπούλου.

Σύμφωνα με το περιοδικό Marianne, που αποκάλυψε το θέμα, οι πράξεις οι οποίες της προσάπτονται διαπράχθηκαν στο πλαίσιο της άσκησης του επαγγέλματός της ως γυναικολόγου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, δυο Γαλλίδες κατήγγειλαν την Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, τον Μάιο η μία και τον Ιούνιο η άλλη. 

Οι καταγγελίες, οι οποίες φαίνεται να αφορούν την περίοδο που η ελληνογαλλίδα υφυπουργός δεν ήταν στην πολιτική και ασκούσε την ιατρική, κάνουν λόγο για «βιασμό», με την εισαγγελία του Παρισιού που ασχολείται με την υπόθεση να σημειώνει ότι εξετάζονται «μέσα σε ιατρικό πλαίσιο». Δημοσιεύματα αναφέρουν πως οι καταγγελίες αφορούν το 2016 και ότι προς το παρόν εξετάζεται το αν και κατά ποσό είναι βάσιμες.

naftemporiki.gr