Skip to main content

Άδεια τα γραφεία στο City του Λονδίνου

Οι εργαζόμενοι στο City του Λονδίνου δεν έχουν επιστρέψει ακόμη στην οικονομική καρδιά της πρωτεύουσας, σε αριθμούς που παρατηρήθηκαν πριν από την εξάπλωση της παραλλαγής Omicron.

Περίπου το 60% έως το 70% των εργαζομένων του City είναι πίσω στα γραφεία τους, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η Google. Αυτό είναι λιγότερο από το 75% των μετακινήσεων πριν από το κύμα της μετάλλαξης Omicron στα τέλη του 2021.

Οι επιχειρήσεις που πιέζουν για επιστροφή στο γραφείο συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν αντίσταση από υπαλλήλους που απολαμβάνουν καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, ως αποτέλεσμα του να μην χρειάζεται να μετακινούνται καθημερινά.

Σχεδόν το 80% του προσωπικού που εδρεύει στο Λονδίνο που εργάζεται εξ αποστάσεως τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα λέει ότι η εμπειρία τους ήταν καλή, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη από το Πολιτικό Ινστιτούτο στο King’s College του Λονδίνου.

Ο πληθωρισμός έχει εκτοξευθεί σχεδόν στο 10% στη Βρετανία μετά την πανδημία του Covid-19 και η άνοδος των τιμών των πάντων, από τις μετακινήσεις με τρένο μέχρι τα μεσημεριανά γεύματα, εμποδίζει τους εργαζόμενους. Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου θα επιβραδυνθεί το επόμενο έτος, με τη Ρωσία μόνο να έχει χειρότερες επιδόσεις μεταξύ των κορυφαίων οικονομιών.

Στις συνοικίες Camden και Islington του Λονδίνου, όπου βρίσκεται η γειτονιά King’s Cross που είναι δημοφιλής σε εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Meta Platforms και η Alphabet, περίπου το ίδιο ποσοστό εργαζομένων επιστρέφει στα γραφεία όπως πριν από την εξάπλωση του στελέχους. Ο μέσος όρος είναι συνήθως 55% έως 65%, ανάλογα με την ημέρα και την τοποθεσία.

Ο αριθμός των εργαζομένων στο γραφείο ποικίλλει τις τελευταίες εβδομάδες λόγω των σχολικών διακοπών και των εορτασμών του Ιωβηλαίου της Βασίλισσας Ελισάβετ.

naftemporiki.gr