Skip to main content

Ιωβηλαίο: Ευχές του Πάπα Φραγκίσκου στη βασίλισσα Ελισάβετ

Ο Πάπας Φραγκίσκος έστειλε τις ευχές του στη βασίλισσα Ελισάβετ την Πέμπτη 2 Ιουνίου, με αφορμή τα 70 χρόνια στον θρόνο, ευχόμενος σε αυτήν και την οικογένειά της και τον λαό της «ενότητα, ευημερία και ειρήνη».

Σε ένα σύντομο τηλεγράφημα που γράφτηκε στα αγγλικά και απευθύνεται στην «Αυτού Μεγαλειότητα Βασίλισσα Ελισάβετ II, Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, Λονδίνο», ο Πάπας διαβεβαιώνει τον Μονάρχη για «τις προσευχές του» ώστε «ο Παντοδύναμος Θεός να χαρίσει εσάς και τη βασιλική οικογένεια και όλο τον λαό του το έθνος τις ευλογίες της ενότητας, της ευημερίας και της ειρήνης».

«Καθώς γιορτάζετε αυτό το Πλατινένιο Ιωβηλαίο έτος, σας στέλνω τους εγκάρδιους χαιρετισμούς μου και τις καλύτερες ευχές μου», είπε επίσης σε αυτό το τηλεγράφημα που δημοσίευσε το Βατικανό.

Εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και παγκοσμίως, αναμένεται να λάβουν μέρος στους τετραήμερους εορτασμούς που αρχίζουν σήμερα για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ, τιμώντας την 96χρονη βασίλισσα που παραμένει στο θρόνο για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο απ’ ό,τι όλοι οι προκάτοχοί της.

naftemporiki.gr