Skip to main content

Δεν κυνηγάμε deadlines, λέει ο «πιο επικίνδυνος άνδρας» στη Ρωσία

Είναι γραμματέας του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, ενός οργάνου που αναφέρεται απευθείας στον πρόεδρο και διαχειρίζεται την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια. Επιπλέον, θεωρείται ένας από τους πιο πιστούς και έμπιστους άνδρες του Βλαντίμιρ Πούτιν και ως εκ τούτου είναι ένας από τους στενότερους συμβούλους του.

Έχει επίσης χαρακτηριστεί ως «ο πιο επικίνδυνος άνδρας» στη Ρωσία, και αρκετές αναφορές τον θέλουν τον διάδοχο του Πούτιν σε περίπτωση που ο Ρώσος ηγέτης χρειαστεί να αποχωρήσει για λόγους υγείας.

Ο λόγος για τον Νικολάι Πατρούσεφ, που σύμφωνα με τον καθηγητή Μαρκ Γκαλεότι, είναι μια από τις πιο πολεμοχαρείς προσωπικότητες στον στενό κύκλο του Πούτιν. Οι ιδέες του αντικατοπτρίζονται στο έγγραφο στρατηγικής εθνικής ασφάλειας που δημοσιεύτηκε τον Μάιο του 2021, γραμμένο από τον Πατρούσεφ.  «Η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει μεθόδους βίας για να αποτρέψει ή να αποτρέψει εχθρικές ενέργειες που απειλούν την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ομοσπονδίας», ανέφερε. 

Τι λέει όμως σήμερα ο Πατρούσεφ; Ότι η Ρωσία θα επιτύχει τους στόχους της στην Ουκρανία και δεν «τρέχει πίσω από προθεσμίες». «Όλοι οι στόχοι που έθεσε ο πρόεδρος θα εκπληρωθούν. Δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά, γιατί η αλήθεια, συμπεριλαμβανομένης της ιστορικής αλήθειας, είναι με το μέρος μας», είπε ο Πατρούσεφ σε συνέντευξή του στη ρωσική εφημερίδα Argumenty i Fakty. «Δεν κυνηγάμε deadlines», πρόσθεσε. 

naftemporiki.gr