Skip to main content

Η ΕΕ καταδικάζει τη δολοφονία της δημοσιογράφου του Al-Jazeera στη Δυτική Όχθη

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει σθεναρά τη δολοφονία της Παλαιστινιο-αμερικανίδας δημοσιογράφου του Al-Jazeera, Σιρίν Αμπού Άκλεχ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, και εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους αναφέρει ανακοίνωση του Εκπροσώπου της Επιτροπής αρμόδιου για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων, Πίτερ Στάνο.

Ακόμη ένας δημοσιογράφος, ο Αλί Αλ Σαμούντ, έχει τραυματιστεί, σημειώνει.

Είναι σημαντικό μια ενδελεχής, ανεξάρτητη έρευνα να αποσαφηνίσει όλες τις συνθήκες αυτών των περιστατικών το συντομότερο δυνατό και οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Είναι απαράδεκτο να στοχοποιούνται δημοσιογράφοι ενώ αυτοί εκτελούν τη δουλειά τους, επισημαίνει ο κ. Στάνο και προσθέτει ότι πρέπει να υπάρχει διασφάλιση και προστασία ανά πάσα στιγμή για τους δημοσιογράφους που καλύπτουν καταστάσεις σύγκρουσης.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στέκεται αλληλέγγυα με τους δημοσιογράφους και θα συνεχίσει να υποστηρίζει το θεμελιώδες έργο τους, ιδίως κατά την κάλυψη συγκρούσεων. Λίγες ημέρες μετά την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου, η Ευρωπαϊκή Ένωση υπενθυμίζει τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν οι δημοσιογράφοι, οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης και τα ελεύθερα και ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ