Skip to main content

Ο Ομπάμα υπερασπίζεται το δικαίωμα στην άμβλωση

Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών,  Μπαράκ Ομπάμα τάχθηκε υπέρ του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ θέλει να ανατρέψει αυτό τo δικαίωμα, που έχει κατοχυρωθεί στη χώρα από το 1973. «Οι συνέπειες αυτής της απόφασης θα ήταν πλήγμα όχι μόνο για τις γυναίκες, αλλά για όλους όσους πιστεύουν ότι σε μια ελεύθερη κοινωνία υπάρχουν όρια στην κρατική παρέμβαση στην ιδιωτική μας ζωή», τόνισε ο Ομπάμα.

«Ακολουθώντας τη λογική του δικαστηρίου, οι βουλευτές στις διάφορες πολιτείες, θα μπορούσαν να επιβάλουν στις γυναίκες να τελειώνουν κάθε εγκυμοσύνη, ανεξάρτητα από το πόσο νωρίς είναι ή τις συνθήκες που την οδήγησαν, ακόμη και μετά από βιασμό ή  αιμομιξία», σημείωσε ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Πρόσθεσε μάλιστα ότι είναι απίθανο μια τέτοια απόφαση να μειώσει σημαντικά τον αριθμό των αμβλώσεων. 

«Μια απαγόρευση θα υποχρέωνε πολλές εγκύους γυναίκες να αναζητούν απελπισμένα παράνομες αμβλώσεις, οι οποίες αναπόφευκτα ενέχουν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους, τη μελλοντική τους ικανότητα να κάνουν παιδιά και μερικές φορές τη ζωή τους», είπε ο Ομπάμα.

naftemporiki.gr