Skip to main content

Ζελένσκι: Φτάνουν σήμερα στο Κίεβο οι υπουργοί Αμυνας και Εξωτερικών των ΗΠΑ

O Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε  ότι υψηλόβαθμη Αμερικανική αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί σήμερα το Κίεβο. «Δεν νομίζω ότι είναι μεγάλο μυστικό. Αύριο θα έχω μια συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν και τον υπουργό Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν, είπε χθες ο Ζελένσκι σε συνέντευξή του.

Οι επισκέψεις του υπουργού Εξωτερικών ή του Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ σε μια εστία κρίσης ή εμπόλεμη ζώνη συνήθως κρατούνται μυστικές από την Αμερικανική κυβέρνηση λόγω των υψηλών απαιτήσεων ασφαλείας. Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι δήλωσε τη ότι εάν ένα μέλος της κυβέρνησης ταξιδέψει στην Ουκρανία, δεν θα αποκαλυφθεί παρά μόνο μετά την άφιξή του ,για λόγους ασφαλείας.

Ο Ζελένσκι εξέφρασε την ελπίδα ότι και ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν θα μεταβεί  επίσης στο Κίεβο «μόλις το επιτρέψει η κατάσταση ασφαλείας».

Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι θα μιλήσει με τον Οστιν και τον Μπλίνκεν για τη «λίστα των απαραίτητων όπλων και την ταχύτητα παράδοσής τους». Από την περασμένη εβδομάδα, τα νέα για τις παραδόσεις όπλων έχουν βελτιωθεί, είπε ο Ζελένσκι.

Δεν είναι αρχικά ξεκάθαρο πώς θα ταξιδεύσουν ο Όστιν και ο Μπλίνκεν στο Κίεβο και πόσο διάστημα θα μείνουν στην ουκρανική πρωτεύουσα .

Ο Όστιν αναμένεται να παραστεί σε συνέδριο για την  Ουκρανία που θα φιλοξενήσει η αμερικανική κυβέρνηση στη αμερικανική στρατιωτική βάση Ραμστάιν  στη Ρηνανία-Παλατινάτο την Τρίτη.

naftemporiki.gr