Skip to main content

Τυνησία: Δεν εντοπίστηκαν διαρροές από το τάνκερ που βυθίστηκε το Σάββατο

«Δεν εντοπίστηκαν διαρροές»: Δύτες επιθεώρησαν το κύτος του δεξαμενόπλοιου, το οποίο βυθίστηκε την προηγούμενη ημέρα κοντά στην Γκαμπές, στα ανοιχτά της νοτιοανατολικής ακτής της Τυνησίας, την Κυριακή και δεν βρήκαν διαρροές από το φορτίο ντίζελ 750 τόνων του, δήλωσαν οι αρχές της Τυνησίας.

Σύμφωνα με τους δύτες, το πλοίο «βυθίστηκε σε βάθος σχεδόν 20 μέτρων, σε οριζόντια θέση και δεν παρουσιάζει ρωγμές», ανέφερε σε δελτίο τύπου το υπουργείο Περιβάλλοντος της Τυνησίας, προσθέτοντας ότι «δεν βρέθηκε διαρροή στο φορτίο του ντίζελ».

Η ομάδα των δυτών «συνοδευόταν από τον καπετάνιο και τον μηχανικό του πλοίου, που γνωρίζουν τη διαμόρφωση του πλοίου», διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μοχάμεντ Καράι, εκπρόσωπος της εισαγγελίας της Γκαμπές, η οποία άνοιξε έρευνα για τα αίτια του το ατύχημα.

Το πετρελαιοφόρο Xelo, που έφυγε από το λιμάνι της Damietta στην Αίγυπτο και κατευθυνόταν προς τη Μάλτα, βυθίστηκε το Σάββατο στα ύδατα της Τυνησίας όπου είχε καταφύγει το προηγούμενο βράδυ λόγω κακών καιρικών συνθηκών.

Το πλοίο μήκους 58 μέτρων και πλάτους 9 άρχισε να παίρνει νερό στο μηχανοστάσιο. Στη συνέχεια, οι αρχές προχώρησαν στην εκκένωση των επτά μελών του πληρώματος, πριν από τη βύθιση του Xelo τα ξημερώματα.

Πηγή: Le Figaro