Skip to main content

Χονγκ Κονγκ: Ένας νεκρός και έξι τραυματίες από έκρηξη σε πετρελαιοφόρο

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι έξι τραυματίστηκαν σε έκρηξη σε πετρελαιοφόρο 300 χιλιόμετρα ανατολικά της ακτής του Χονγκ Κονγκ το Σάββατο, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Οι αρχές ειδοποιήθηκαν τα ξημερώματα για την έκρηξη, τα αίτια της οποίας δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, σε αυτό το σκάφος 9.995 τόνων που είναι νηολογημένο στον Παναμά, δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος. Στη συνέχεια στάλθηκαν ένα αεροπλάνο και δύο ελικόπτερα για τη διάσωση επτά μελών του πληρώματος του «Τσανγκ Γι» που τραυματίστηκαν από την έκρηξη. Ένας από αυτούς ήταν νεκρός όταν έφτασε η βοήθεια, ανέφεραν οι αρχές.

Τρεις Ινδονήσιοι άνδρες γύρω στα τριάντα τραυματίστηκαν σοβαρά, με τον έναν να έχει εγκαύματα δεύτερου βαθμού πάνω από το 30% του σώματός του, ενώ άλλοι υπέστησαν εγκαύματα στο πρόσωπο. Άλλοι δύο Ινδονήσιοι και ένας Βιρμανός, όλοι μεταξύ 30 και 40 ετών, τραυματίστηκαν ελαφρά.

Οι αρχές δεν μπόρεσαν να δουν καμία διαρροή πετρελαίου λόγω κακής ορατότητας μέσα στο σκοτάδι, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Πηγή: AFP