Skip to main content

Βρετανία: 50 ακόμη πρόστιμα επέβαλε η Scotland Yard για το «Partygate»

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι είχε εκδώσει περισσότερα από 50 πρόστιμα για παραβιάσεις των κανόνων κατά του Covid κατά τη διάρκεια πάρτι που οργανώθηκαν σε κύκλους εξουσίας, χωρίς να διευκρινίσει ποιος ήταν στόχος αυτών των κυρώσεων μετά το «Partygate» που αποδυνάμωσε τον Μπόρις Τζόνσον.

Μετά την έκδοση των πρώτων 20 προστίμων στα τέλη Μαρτίου, η Scotland Yard ανέφερε σε δήλωση ότι περισσότερα από 50 είχαν πλέον εκδοθεί. «Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να προχωρήσουμε γρήγορα αυτή την έρευνα, πράγμα που σημαίνει ότι θα συνεχίσουμε να αξιολογούμε σημαντικές ποσότητες υλικού», πρόσθεσε η Μητροπολιτική Αστυνομία στο Λονδίνο, υποδεικνύοντας ότι ενδέχεται να επιβληθούν περαιτέρω κυρώσεις.

Η αστυνομία δεν διευκρινίζει ούτε ποιοι είναι οι στόχοι ούτε ποια είναι τα γεγονότα, ενώ οι αποκαλύψεις έχουν συνδεθεί τους τελευταίους μήνες για αποχωρήσεις ποτών, πάρτι γενεθλίων ή άλλες βραδιές κατά τη διάρκεια των διαδοχικών lockdown που επιβλήθηκαν στη Βρετανία εδώ και δύο χρόνια.

Το σκάνδαλο είχε βυθίσει σε μια άνευ προηγουμένου κρίση τον Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος είχε ανέλθει στην εξουσία θριαμβευτικά τον Ιούλιο του 2019 και απολάμβανε μακροχρόνια δημοτικότητα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Le Figaro