Skip to main content

Ουγγαρία: Σύγκρουση φορτηγού με τρένο – Nεκροί και τραυματίες

Φορτηγό συγκρούστηκε με τρένο στη νότια Ουγγαρία τα ξημερώματα της Τρίτης, με αποτέλεσμα να εκτροχιαστούν κάποια από τα βαγόνια του, ανακοίνωσε η αστυνομία της χώρας. 

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, υπάρχουν νεκροί και τραυματίες. «Οι προσπάθειες διάσωσης συνεχίζονται, επομένως δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε τον αριθμό των θυμάτων», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Reuters. Η  ειδησεογραφική ιστοσελίδα delmagyar.hu έγραψε ότι επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν στο δυστύχημα δημοσιεύοντας μια φωτογραφία που δείχνει ένα βαγόνι του τρένου να έχει ανατραπεί, ένα ελικόπτερο για την αεροδιακομιδή ασθενών και ασθενοφόρα στον τόπο του δυστυχήματος.

Το δυστύχημα σημειώθηκε σε διάβαση στην περιοχή Μίντσζεντ, κοντά στα ουγγρο-σερβικά σύνορα, λίγο πριν από τις 8:00 ώρα Ελλάδος, προσέθεσε η αστυνομία. Η κρατική σιδηροδρομική εταιρεία ανέφερε ότι ένα τρένο που κατευθυνόταν από το Κισκουνφελεγκιχάζα προς το Χοντμεζοβασάρχελι συγκρούστηκε με ένα φορτηγό με αποτέλεσμα να εκτροχιαστεί ένα βαγόνι του με 22 επιβάτες, εκ των οποίων δύο έχουν τραυματιστεί σοβαρά και οκτώ ελαφρά. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το φορτηγό παραβίασε τον ερυθρό σηματοδότη.

Πηγή: Reuters