Skip to main content

Ποροσένκο: Ο Τζόνσον να μην συγκρίνει τον πόλεμο με το Brexit

Ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο ζήτησε από τον Μπόρις Τζόνσον να μην συγκρίνει το δημοψήφισμα για το Brexit με τον αγώνα της χώρας του εναντίον της Ρωσίας, λέγοντας ότι κανείς δεν πέθανε λόγω της απόφασης να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Τζόνσον έκανε την επιεικώς άστοχη σύγκριση, όταν ισχυρίστηκε ότι οι Βρετανοί υποστήριξαν το Brexit με 52% των ψήφων επειδή, όπως οι Ουκρανοί, επιλέγουν «την ελευθερία κάθε φορά», έγινε δεκτή με δυσπιστία. Η Ντάουνινγκ Στριτ αρνήθηκε ότι ο πρωθυπουργός επιδίωκε να κάνει μια άμεση σύγκριση μεταξύ της καταστροφής και της απώλειας ανθρώπινων ζωών στην Ουκρανία και της απόφασης της Βρετανίας για αποχώρηση από την ΕΕ.

Ερωτηθείς από το ITV News σχετικά με τη σύγκριση, ο Ποροσένκο, μιλώντας με στρατιωτική στολή από την ουκρανική πρωτεύουσα, Κίεβο, απάντησε: «Πόσοι πολίτες της Βρετανίας πέθαναν εξαιτίας του Brexit; Μηδέν.

«Μπορείτε να φανταστείτε πόσοι Ουκρανοί πέθαναν όταν]αντιμετώπισαν την επιθετικότητα του Πούτιν; Μόνο σήμερα έχουμε 150 παιδιά που σκοτώθηκαν από Ρώσους στρατιώτες και από ρωσικό πυροβολικό. Μόνο την τελευταία εβδομάδα 2.000 παιδιά από τη Μαριούπολη συνελήφθησαν και παραδόθηκαν πίσω στη Ρωσία.

«Μπορώ να σας ρωτήσω πόσα σπίτια καταστράφηκαν εξαιτίας του Brexit; Έχουμε ολόκληρες πόλεις που διαγράφηκαν εντελώς… με αυτήν την κατάσταση, μην συγκρίνετε».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Guardian

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr