Skip to main content

Στόλτενμπεργκ: Οποιαδήποτε χρήση χημικών όπλων θα ανατρέψει τη φύση της σύγκρουσης

Οποιαδήποτε χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία θα ήταν απαράδεκτη και θα είχε εκτεταμένες συνέπειες, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη ενόψει της συνάντησης των αρχηγών κρατών ή κυβερνήσεων των συμμαχιών.

«Οποιαδήποτε χρήση χημικών όπλων θα άλλαζε εντελώς τη φύση της σύγκρουσης, θα ήταν κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και θα είχε εκτεταμένες συνέπειες», είπε ο Στόλτενμπεργκ.

Είπε ότι το ΝΑΤΟ γνωρίζει τις προειδοποιήσεις της Ρωσίας ότι η Ουκρανία προετοιμάζει προκλήσεις με χημικές ουσίες, αλλά τις θεωρεί ψευδείς.

Εν τω μεταξύ η συμμαχία θα αναπτύξει τέσσερις νέες ομάδες μάχης στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία και τη Σλοβακία για να ενισχύσει την άμυνά του κατά της Ρωσίας στην ανατολική πλευρά του, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο γενικός γραμματέας του.

«Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ θα αποφασίσουν στη σύνοδο κορυφής τους αύριο (Πέμπτη) να ενισχύσουν την αμυντική στάση με τέσσερις νέες ομάδες μάχης στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία και τη Σλοβακία, ανεβάζοντας τις ανεπτυγμένες ομάδες μάχης της Βαλτικής σε οκτώ στη Μαύρη Θάλασσα», δήλωσε ο Νορβηγός Γενς Στόλτενμπεργκ.

naftemporiki.gr

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr