Skip to main content

Οι Anonymous κήρυξαν τον πόλεμο στη Ρωσία – Τι έχουν πετύχει έως τώρα

Πριν από περίπου τρεις εβδομάδες η σκιώδης ομάδα ακτιβιστών Anonymus μέσω του λογαριασμού της στο Twitter κήρυξε κυβερνοπόλεμο κατά της Ρωσίας. Έκτοτε στον λογαριασμό αυτό – που έχει περισσότερους από 7,9 εκατομμύρια ακολούθους- οι Anonymous έχουν αναλάβει την ευθύνη για χτυπήματα σε ιστοσελίδες κυβερνητικών οργανισμών, επιχειρήσεων και ειδησεογραφικών δικτύων της Ρωσίας. Έχουν επίσης διαρρεύσει δεδομένα από υπηρεσίες όπως η Roskomnadzor, η οποία είναι υπεύθυνη για τη λογοκρισία στα ρωσικά μέσα. 

Είναι αληθείς οι ισχυρισμοί τους όμως; Φαίνεται πως ναι, απαντά ο Τζερεμάια Φάουλερ, συνιδρυτής της εταιρείας κυβερνοασφαλείας Security Discovery, που εργάστηκε με ερευνητές στη Website Planet για να προσπαθήσει να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς της ομάδας. «Οι Anonymous έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά ικανοί και έχουν διειδύσει σε στόχος υψηλής αξίας, σε σημαντικά έγγραφα και βάσεις δεδομένων της Ρωσικής Ομοσπονδίας» αναφέρει στο CNBC.

Από τις 100 ρωσικές βάσεις δεδομένων που εξετάστηκαν, οι 92 είχαν παραβιάστει από τους Anonymous σύμφωνα με τον Φάουλερ. Ανήκαν σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, παρόχους ίντερνετ, διακυβερνητικούς ιστοτόπους και στην Κοινπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών (KAK ή CIS). Πολλά έγγραφα της ΚΑΚ σβήστηκαν και εκατοντάδες φάκελοι μετονομάστηκν σε putin_stop_this_war (Πούτιν σταμάτα αυτόν τον πόλεμο), ενώ οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομίου και οι κωδικοί διοικητικών στελεχών διέρρευσαν. 

Μία άλλη βάση δεδομένων την οποία χτύπηαν είχε περισσότερα από 270.000 ονόματα και email.

Κυβερνο – επιθέσεις κατά ρωσικών ιστοτόπων υποστηρίζει επίσης ότι έχει πραγματοποιήσει ομάδα χάκερς, που έχει τον λογαριασμό @YourAnonNews στο Twitter.

naftemporiki.gr