Skip to main content

Κάμαλα Χάρις: Επίσκεψη σε Πολωνία και Ρουμανία

Το τρίτο της ταξίδι στην Ευρώπη θα πραγματοποιήσει η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις, η οποία αναμένεται να συναντηθεί με τους ηγέτες της Πολωνίας και της Ρουμανίας την Πέμπτη και την Παρασκευή για να συζητήσουν τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να κάνει η κυβέρνηση Μπάιντεν για να απαντήσει στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, δήλωσαν ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Η Χάρις θα ταξιδέψει στη Βαρσοβία και το Βουκουρέστι για να συζητήσει πώς οι ΗΠΑ μπορούν να ενισχύσουν περαιτέρω τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, να παράσχουν ανθρωπιστική βοήθεια και βοήθεια ασφαλείας στην Ουκρανία και τις γειτονικές χώρες και να εφαρμόσουν αποτελεσματικά τις κυρώσεις της κατά της Ρωσίας, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Η επίσκεψη της Χάρις έρχεται μία μέρα μετά την πολωνική πρόταση για την αποστολή αεροπλάνων Mig-29 στην Ουκρανία, που σύμφωνα με το Πεντάγωνο, εγείρει ανησυχίες για το ΝΑΤΟ και δεν είχε βάση.

Αναφορικά με εάν η πρόταση της Πολωνίας θα είναι μέρος των συζητήσεων της Χάρις με τους Ευρωπαίους ηγέτες, ανώτερα διοικητικά στελέχη επανέλαβαν τη δήλωση του Πενταγώνου, λέγοντας ότι ενθαρρύνουν τους συμμάχους να προωθήσουν όλες τις ιδέες για την παροχή βοήθειας ασφαλείας στην Ουκρανία.

Η Χάρις αναμένεται να έχει συναντήσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων με τον Πολωνό πρόεδρος Αντρέι Ντούντα, τον Πολωνό πρωθυπουργό Ματέους Μοραβιέτσκικαι και τον Ρουμάνο πρόεδρος Κλάους Γιοχάνις. Αναμένεται επίσης να συναντήσει Αμερικανούς και Πολωνούς στρατιωτικούς και άτομα που έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία, προσωπικό της αμερικανικής πρεσβείας, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού από το Κίεβο που έχει μετακομίσει. Θα έχει επίσης συνάντηση την Πέμπτη με τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό, ο οποίος θα βρίσκεται στη Βαρσοβία.

naftemporiki.gr

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr