Skip to main content

Στόλτενμπεργκ – Μπλίνκεν: Δεν θέλουμε πόλεμο, θα υπερασπιστούμε όμως κάθε ίντσα εδάφους των μελών μας

Το ΝΑΤΟ είναι μία αμυντική συμμαχία, που δεν θέλει εμπλοκή σε συρράξεις, δεν επιθυμεί τον πόλεμο. Αυτό το μήνυμα έστειλαν στη σύντομη κοινή συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν. Ωστόσο και οι δύο διεμήνυσαν πως θα υπεραπιστούν κάθε κράτος – μέλος της βορειοατλαντικής συμμαχίας σε περίπτωση που χρειαστεί. 

«Είμαστε μία αμυντική συμμαχία, που δεν επιθυμεί τον πόλεμο. Ωστόσο δεν πρέπει να το παρεξηγεί κανείς αυτό. Θα υπερασπιστούμε κάθε μέλος μας» δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ. ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ καταδίκασε επίσης τις επιθέσεις σε αμάχους και κάλεσε τη Ρωσία να αποσύρει άμεσα τα στρατεύματά της για να δώσει χώρα στη διπλωματία. 

Από την πλευρά του ο Άντονι Μπλίνκεν σημείωσε: «Είχαμε ταχεία ανάπτυξη των δυνάμεών μας. Η συμμαχία μας είναι αμυντικού χαρακτήρα, δεν θέλει καμία διαμάχη, κανέναν πόλεμο. Ταυτόχρονα όμως είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε κάθε ίντσα εδάφους των κρατών – μελών μας». Τόνισε επίσης ότι είναι σημαντικό όλα τα κράτη – μέλη να δουν το μέλλον του ΝΑΤΟ. 

 Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr