Skip to main content

ΗΠΑ :«Όχι» στον Ζελένσκι για ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πολεμικών της Ρωσίας

Μια τέτοια κίνηση θα απαιτούσε “ανάπτυξη αμερικανικού στρατού για επιβολή, η οποία θα ήταν… δυνητικά μια άμεση σύγκρουση, και ενδεχομένως ένας πόλεμος με τη Ρωσία, κάτι στο οποίο δεν σχεδιάζουμε να είμαστε μέρος”.

Αυτή ήταν η απάντηση της εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι,στο αίτημα Ζελένσκι να δημιουργηθεί ζώνη απαγόρευσης πτήσεων για αεροσκάφη, ελικόπτερα και  πυραύλους της Ρωσίας.

Ο πρόεδρος έχει πει με μεγάλη σαφήνεια ότι δεν έχει πρόθεση να στείλει στρατιώτες των ΗΠΑ να εμπλακούν σε πόλεμο με τη Ρωσία», εξήγησε συγκεκριμένα η  Ψάκι.

«Και νομίζω ότι αυτό που είναι σημαντικό να σημειωθεί εδώ είναι ότι στην ουσία αυτό θα αποτελούσε βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, διότι η ζώνη απαγόρευσης πτήσεων θα προϋπέθετε εφαρμογή» του μέτρου, πρόσθεσε η εκπρόσωπος του Τζο Μπάιντεν.

«Θα απαιτούσε να αναπτυχθεί ο στρατός των ΗΠΑ για την επιβολή της», πράγμα που θα σήμαινε «απευθείας σύγκρουση, δυνητική απευθείας σύγκρουση, και δυνητικό πόλεμο με τη Ρωσία, κάτι στο οποίο δεν σχεδιάζουμε να συμμετάσχουμε», πρόσθεσε η κυρία Ψάκι.

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr