Skip to main content

ΝΑΤΟ: Αναπτύσσει επιπλέον δυνάμεις για την προστασία των συμμάχων

Το ΝΑΤΟ είπε ότι αναπτύσσει «πρόσθετες αμυντικές χερσαίες και αεροπορικές δυνάμεις στο ανατολικό τμήμα της Συμμαχίας» για να προστατεύσει τους συμμάχους του ως απάντηση στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Αποφασίσαμε, σύμφωνα με τον αμυντικό μας σχεδιασμό για την προστασία όλων των Συμμάχων, να λάβουμε πρόσθετα μέτρα για την περαιτέρω ενίσχυση της αποτροπής και της άμυνας σε ολόκληρη τη Συμμαχία. Τα μέτρα μας είναι και παραμένουν προληπτικά, αναλογικά και μη κλιμακωτικά», ανέφερε μετά την έκτακτη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου της το πρωί της Πέμπτης.

Η στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ δεσμεύτηκε ότι η Ρωσία «θα πληρώσει ένα πολύ βαρύ οικονομικό και πολιτικό τίμημα» για αυτό που περιέγραψε ως «τρομακτική επίθεση στην Ουκρανία, η οποία είναι εντελώς αδικαιολόγητη και απρόκλητη». Επίσης, καταδίκασε τη Λευκορωσία επειδή «βοήθησε σε αυτήν την επίθεση».

«Οι ενέργειες της Ρωσίας αποτελούν σοβαρή απειλή για την ευρωατλαντική ασφάλεια και θα έχουν γεωστρατηγικές συνέπειες», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η συμμαχία.

«Το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσει την ασφάλεια και την άμυνα όλων των Συμμάχων. Αναπτύσσουμε επιπλέον αμυντικές χερσαίες και αεροπορικές δυνάμεις στο ανατολικό τμήμα της Συμμαχίας, καθώς και πρόσθετα θαλάσσια μέσα. Έχουμε αυξήσει την ετοιμότητα των δυνάμεών μας να ανταποκριθούν σε όλα τα απρόοπτα», προστίθεται.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από FT

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr