Skip to main content

Χονγκ Κονγκ: Ρεκόρ 8.674 νέων κρουσμάτων- Υποχρεωτικά τεστ σε όλους τους κατοίκους

Αριθμό-ρεκόρ 8.674 νέων κρουσμάτων COVID-19 ανακοίνωσε σήμερα το Χονγκ Κονγκ, καθώς η μητρόπολη ετοιμάζεται για την υποχρεωτική διενέργεια τεστ για όλους τους κατοίκους, αφού οι αρχές παρέτειναν τους αυστηρότερους κοινωνικούς περιορισμούς που επιβλήθηκαν από τότε που ξέσπασε η πανδημία.

Οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν 24 θανάτους συγκριτικά με 32 μία ημέρα νωρίτερα, καθώς εντείνουν τα μέτρα με τη βοήθεια των αντίστοιχων αρχών από την ηπειρωτική χώρα, για να θέσουν υπό περιορισμό την έξαρση. Χθες, το Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε 6.211 νέα κρούσματα.

Με τις δυνατότητες διενέργειας τεστ, θεραπείας και απομόνωσης της πόλης να εξαντλούνται, ερευνηtές του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ προέβλεψαν ότι τα νέα κρούσματα μπορεί να κορυφωθούν στα 180.000 την ημέρα τον επόμενο μήνα.

«Είμαστε πραγματικά στο όριο», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Λάου Κα-χιν, αρμόδιος για θέματα ποιότητας και προτύπων στην Υπηρεσία Νοσοκομείων.

Με τα μπαρ, τα γυμναστήρια και άλλες επιχειρήσεις να είναι ήδη κλειστές και τα εμπορικά κέντρα έρημα καθώς πολλοί κάτοικοι εργάζονται από το σπίτι τους, η επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ Κάρι Λαμ δήλωσε χθες ότι τα σχολεία θα κλείσουν νωρίτερα για τις θερινές τους διακοπές.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, επίκεινται και περαιτέρω περιορισμοί. Από το 2020, το Χονγκ Κονγκ έχει καταγράψει πάνω από 70.000 κρούσματα COVID-19 και περισσότερους από 350 θανάτους.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters