Skip to main content

Βρετανία: Στην κόψη του ξυραφιού η θέση του Τζόνσον- «Έρχεται» η έρευνα για το σκάνδαλο «partygate»

Στους ρυθμούς της Σου Γκρέι κινείται η Βρετανία, καθώς ολοκήρωσε την διερεύνηση του «partygate» σκανδάλου που συγκλόνισε την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον. 

Καθώς ετοιμάζεται να λάβει την πολυαναμενόμενη έκθεση και να αγωνιστεί για την πολιτική του επιβίωση, ο Τζόνσον δήλωσε στους βουλευτές των Τόρις: «θα το ξεπεράσουμε». 

Οι σύμμαχοι του Τζόνσον έχουν αρχίσει να συσπειρώνονται στο Γουέστμινστερ, με έναν υπουργό να προειδοποιεί τους αντάρτες βουλευτές των Τόρις ότι εάν ανατρέψουν τον πρωθυπουργό θα μπορούσαν να καταλήξουν σε ανεπιθύμητες πρόωρες γενικές εκλογές. 

Η έκθεση της Γκρέι που θα μπορούσε να ανατρέψει την κυβέρνηση, δεν είχε φτάσει ακόμη το πρωί της Τετάρτης στον Τζόνσον. Εάν ο Βρετανός πρωθυπουργός δεν λάβει σύντομα την έκθεση, η  δημοσίευση θα μπορούσε να αναβληθεί για την Πέμπτη, εντείνοντας την πυρετώδη ατμόσφαιρα στη Βουλή των Κοινοτήτων. Ο Τζόνσον είχε προετοιμαστεί να κάνει σχετική δήλωση στους βουλευτές μετά την ώρα των ερωτήσεων του πρωθυπουργού το μεσημέρι της Τετάρτης, αλλά αυτό το χρονοδιάγραμμα φαίνεται να αλλάζει.

Στο μεταξύ στο Κοινοβούλιο κυκλοφορεί η φήμη ότι η Γκρέι έχει φωτογραφίες από τα πάρτι που έγιναν κατά τη διάρκεια του lockdown στην Αγγλία εν μέσω περιορισμών για τον Covid, καθώς και μηνύματα WhatsApp. Η Μητροπολιτική Αστυνομία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ξεκίνησε τη δική της έρευνα.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του Τζόνσον, ο ίδιος θα θα ενεργήσει αποφασιστικά αφού λάβει την έκθεση της Γκρέι για να ανακινήσει την «κουλτούρα κατανάλωσης αλκοόλ» και να αναθεωρήσει την ομάδα του. Ο Τζόνσον είπε στους βουλευτές το βράδυ της Τρίτης ότι πίστευε ότι θα επιζούσε με τη δουλειά του ανέπαφη.  

Ωστόσο, ορισμένοι αντάρτες αναμένεται να χρησιμοποιήσουν την έκθεση για να πιέσουν για ψήφο δυσπιστίας στον πρωθυπουργό. Συνολικά 54 βουλευτές των Τόρις πρέπει να υποβάλουν επιστολές προκειμένου να προκληθεί ψηφοφορία.

naftemporiki.gr