Skip to main content

Δανία: Προς άρση όλων των περιορισμών έως το τέλος του μήνα

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Την άρση όλων των περιορισμών για τον COVID-19 έως τα τέλη αυτού του μήνα, αναμένεται να ανακοινώσει αύριο η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν  σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Jyllands-Posten.

Η Δανία χαλάρωσε τους περιορισμούς πριν από δύο εβδομάδες ύστερα από lockdown διάρκειας ενός μήνα, επιτρέποντας σε κινηματογράφους και μουσικούς χώρους να ανοίξουν και πάλι, αλλά κάποιοι κανόνες παραμένουν σε ισχύ, όπως το περιορισμένο ωράριο λειτουργίας για τα εστιατόρια και η υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Επικαλούμενη διάφορες πηγές, η JP ανέφερε ότι η αλλαγή αυτή βασίζεται στις συστάσεις ομάδας ειδικών που συστήνει επίσης την άρση της κατηγοριοποίησης της COVID-19 ως ασθένειας που αποτελεί σοβαρή απειλή για την κοινωνία, κάτι που επέτρεψε τους ισχύοντες περιορισμούς.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι η Φρεντέρικσεν αναμένεται να κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις αύριο το βράδυ σε ενημέρωση των δημοσιογράφων. Το γραφείο της αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για το δημοσίευμα.

Η Δανία κατέγραψε 40.348 νέα κρούσματα χθες, συγκριτικά με 47.831 την Παρασκευή. Ο αριθμός των νοσηλειών που σχετίζονται με τον κορωνοϊό αυξήθηκε σε 894, ο υψηλότερος σε ένα χρόνο.

Από το αποκορύφωμα των 82 ασθενών με COVID-19 σε μονάδες εντατικής θεραπείας στις 6 Ιανουαρίου, ο αριθμός τους μειώνεται σταθερά, φθάνοντας στις 24/1/2022 τους 43.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.