Skip to main content

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς δεν είναι πια άνεργος

Η επενδυτική εταιρεία του δισεκατομμυριούχου Πίτερ Τιλ, Thiel Capital LLC, θα έχει στο εργατικό δυναμικό της τον πρώην καγκελάριο της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος αναμένεται να ξεκινήσει καριέρα ως global strategist (στρατηγικός οδηγός) το πρώτο τρίμηνο του 2022. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Κουρτς παραιτήθηκε μετά τις καταγγελίες, τόσο εναντίον του ίδιου όσο και κατά στενών συνεργατών του, για απιστία, δωροδοκία και διαφθορά. Μάλιστα παραμένει υπό έρευνα για διαφθορά.

Η πρόσληψη, την οποία γνωστοποίησε ο ίδιος μιλώντας στην εφημερίδα Heute, έρχεται εν μέσω ερευνών κατά του Κουρτς και του στενού του κύκλου σχετικά με ισχυρισμούς ότι χρησιμοποίησε χρήματα φορολογουμένων για να δημιουργήσει κατασκευασμένες δημοσκοπήσεις σε εφημερίδες για να βοηθήσει στην οικοδόμηση της καριέρας του.

Αποχώρησε εντελώς από την πολιτική νωρίτερα αυτό το μήνα, πυροδοτώντας μια άλλη αλλαγή στην εξουσία της χώρας. Ωστόσο, ο ίδιος αρνήθηκε ότι έκανε λάθος.

Ο Κουρτς είχε από καιρό διασυνδέσεις με τον συντηρητικό Τιλ. Ο γερμανικής καταγωγής επενδυτής- και ένας από τους πρώτους επενδυτές στο Facebook της Meta Platforms- υποστηρίζει τους Ρεπουμπλικανούς υποψηφίους στις ΗΠΑ. .Εχει επίσης υποστηρίξει τον Ντόναλντ Τραμπ.

 naftemporiki.gr