Skip to main content

Ο Ζάκερμπεργκ αγοράζει άλλα 110 στρέμματα στη Χαβάη

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ πρόσθεσε 110 στρέμματα στο αμφιλεγόμενο κτήμα του 1.500 στρεμμάτων στο Kauai της Χαβάης, δίνοντας 17 εκατομμύρια δολάρια για την αγορά.

Τα 110 στρέμματα γης που αγόρασαν πρόσφατα ο ιδρυτής του Facebook και η σύζυγός του περιλαμβάνουν τη δεξαμενή Ka Loko, μια δεξαμενή αιωνόβια, της οποίας το φράγμα έσπασε το 2006 και απελευθέρωσε 400 εκατομμύρια γαλόνια νερού κοστίζοντας τη ζωή σε επτά ανθρώπους στη βόρεια ακτή του Kauai.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ζευγαριού Μπεν Λαμπόλτ, η δεξαμενή θεωρείται υψηλού κινδύνου και δεν έχει επισκευαστεί. Η οικογένεια Ζάκερμπεργκ έχει δεσμευτεί να εκπληρώσει τις νομικές απαιτήσεις που αφορούν τη δεξαμενή, είπε ο Λαμπόλτ στο Business Insider.

«Ο Μαρκ και η Πρίσκιλλα συνεχίζουν να φτιάχνουν το σπίτι τους στο Ko’olau Ranch”, είπε. Πρόσθεσε ότι «συνεργάστηκαν στενά με αρκετούς κοινοτικούς εταίρους για να λειτουργήσουν ένα ράντσο εργασίας, να προωθήσουν τη διατήρηση, να παράγουν βιώσιμη γεωργία και να προστατεύσουν την άγρια ​​ζωή και ανυπομονούν να επεκτείνουν τις προσπάθειές τους για να συμπεριλάβουν αυτήν την πρόσθετη ιδιοκτησία».

Η πρόσφατη αγορά του Mr Facebook έρχεται μετά από δύο προηγούμενες εξαγορές – μια αγορά 750 στρεμμάτων 100 εκατομμυρίων δολαρίων που έγινε στα τέλη του 2014 και μια αγορά 53 εκατομμυρίων δολαρίων 600 στρεμμάτων που έγινε τον Μάρτιο που περιλαμβάνει δημόσια παραλία και ράντσο εργασίας βοοειδών.

Η τεράστια περιουσία του Ζάκερμπεργκ  έχει συναντήσει κριτική και διαμάχη στο παρελθόν. Το 2016, ο Ζούκερμπεργκ εξόργισε τους γείτονες όταν έχτισε έναν πέτρινο τοίχο 6 ποδιών γύρω από την ιδιοκτησία του που εμπόδιζε την εύκολη πρόσβαση στην παραλία Pila’a, σε μια προσπάθεια να μειώσει τον θόρυβο των αυτοκινητοδρόμων και του δρόμου.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Guardian, Business Insider