Skip to main content

Ισημερινός: Υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους άνω των 5 ετών

Ο Ισημερινός ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο Covid-19 θα είναι υποχρεωτικό για τους πολίτες άνω των 5 ετών, λέγοντας ότι το μέτρο είναι απαραίτητο λόγω της αύξησης των μολύνσεων και της εξάπλωσης παραλλαγών όπως η Όμικρον.

Το υπουργείο Υγείας είπε ότι υπήρχαν αρκετές δόσεις για να «ανοσοποιηθεί ολόκληρος ο πληθυσμός». Όσοι έχουν ιατρική αιτιολόγηση θα εξαιρούνται. Όλοι οι άλλοι ηλικίας πέντε ετών και άνω πρέπει να εμβολιαστούν.

Μέχρι σήμερα, στο 77,2% του επιλέξιμου πληθυσμού έχουν χορηγηθεί δύο δόσεις. {ερισσότεροι από 900.000 άνθρωποι έχουν λάβει ενισχυτική βολή.

Το υπουργείο είπε ότι τα εμβόλια αποτελούν «ασπίδα προστασίας» έναντι του ιού, βοηθώντας στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών, νοσηλειών και θανάτων.

Η απόφαση, πρόσθεσε, βασίστηκε στο σύνταγμα της χώρας, στο οποίο το δικαίωμα στην υγεία πρέπει να διασφαλίζεται από το κράτος.

Η Αυστρία και η Γερμανία είναι μεταξύ άλλων χωρών που σχεδιάζουν παρόμοια κίνηση.

Το Εκουαδόρ έχει ήδη υιοθετήσει πιστοποιητικά εμβολιασμού, τα οποία απαιτούνται σε δημόσιους χώρους όπως εστιατόρια, κινηματογράφους, θέατρα και εμπορικά κέντρα. Έχει επίσης επιβάλει μέτρα στους ταξιδιώτες για να προσπαθήσουν να περιορίσουν την εξάπλωση της υπερμεταδοτικής μετάλλαξης Όμικρον.

Από την έναρξη της πανδημίας, η χώρα έχει επιβεβαιώσει 33.600 θανάτους που σχετίζονται με τον Covid.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC