Skip to main content

Βρετανία: Ρεκόρ 120.000 κρουσμάτων σε 24 ώρες

Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας κατέγραψε σήμερα η Βρετανία, καθώς ανακοινώθηκαν 119.789 μολύνσεις μέσα σε ένα 24ωρο.

Χθες Τετάρτη, τα νέα κρούσματα ανέρχονταν σε 106.122. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε οι θάνατοι ανέρχονται σε 147, από 140 την Τετάρτη.

Ο εθνικός ιατρικός διευθυντής του NHS της Αγγλίας, Στίβεν Πάουις, είπε ότι το NHS «βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση και το προσωπικό παίρνει τον αγώνα στο Omicron».

Ο υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, Σατζίντ Τζαβίντ, δήλωσε ότι οι υπουργοί δεν θα επιβάλουν νέους περιορισμούς στην Αγγλία πριν από τα Χριστούγεννα.

Ο Μπόρις Τζόνσον, παρά τις πιέσεις λόγω των δεικτών της πανδημίας, αποφάσισε να περιμένει μέχρι τα Χριστούγεννα για να ανακοινώσει τυχόν νέους περιορισμούς για την αντιμετώπιση της μετάλλαξης Όμικρον.

Οποιαδήποτε ανακοίνωση δεν θα γίνει μέχρι την εβδομάδα μετά τα Χριστούγεννα, αναφέρει το Bloomberg, όταν ούτως ή άλλως η κυβέρνηση θα δώσει μια ενημέρωση για τον Covid-19 ανεξάρτητα από το αν ο Τζόνσον αποφασίσει να εισαγάγει νέους περιορισμούς.

Αυτό σημαίνει ότι ο Μπόρις Τζόνσον αποκλίνει από τις άλλες αποκεντρωμένες διοικήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας. Ο πρωθυπουργός, ο οποίος επιβλέπει την πολιτική υγείας μόνο για την Αγγλία, έχει ήδη υποσχεθεί ότι δεν θα αυστηροποιήσει τους κανόνες για τη φιλοξενία και τις συναντήσεις μεταξύ των νοικοκυριών πριν από τα Χριστούγεννα, αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να το κάνει μετά τις 25 Δεκεμβρίου.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Guardian, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ