Skip to main content

ΕΕ: Όριο 9 μηνών για την ισχύ των πιστοποιητικών εμβολιασμού για τα ταξίδια

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συστήσει ένα χρονικό όριο 9 μηνών για την ισχύ των πιστοποιητικών εμβολιασμού για τον Covid-19 για ταξίδια στο μπλοκ και θα προτείνει επίσης να δοθεί προτεραιότητα στους εμβολιασμένους ταξιδιώτες.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει στα κράτη μέλη να συνεχίσουν να υποδέχονται όλους τους ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί με εμβόλια εγκεκριμένα από το μπλοκ. Καλεί επίσης τις χώρες να ανοίξουν ξανά από τις 10 Ιανουαρίου σε όλους όσους έχουν χρησιμοποιήσει εμβόλια εγκεκριμένα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Οι προτεινόμενες ενημερώσεις εισάγουν το νέο χρονικό όριο για την ισχύ των εμβολιασμών Covid, υποδηλώνοντας ότι θα χρειαστούν ενισχυτικές δόσεις εμβολίου πέρα από την περίοδο των 9 μηνών.

Οι προτάσεις, που καλύπτουν ταξίδια εκτός ΕΕ, αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα την Πέμπτη.

Οι κυβερνήσεις της ΕΕ πιέζουν ώστε το μπλοκ να εξομαλύνει τις διαφορές στους κανόνες για να συμβάλει στη διασφάλιση της δυνατότητας ταξιδιού αφού οι κυβερνήσεις έχουν εφαρμόσει αντίθετες προσεγγίσεις για τη διάρκεια των εμβολιασμών και τον τρόπο διαχείρισης των αναμνηστικών εμβολίων. Η Επιτροπή θα ανακοινώσεις συστάσεις που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν από τα κράτη μέλη.

naftemporiki.gr