Skip to main content

Η Γερμανία καταδικάζει γυναίκα του ISIS για τον θάνατο ενός κοριτσιού Γιαζίντι

Μια Γερμανίδα που εντάχθηκε στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS) καταδικάστηκε τη Δευτέρα σε 10 χρόνια φυλάκιση επειδή άφησε να πεθάνει στον ήλιο από τη δίψα ένα 5χρονο κορίτσι της μειονότητας των Γιαζίντι, το οποίο κρατούσε σκλάβα στο Ιράκ.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Ιράκ, η Γένιφερ Βένις παρέμεινε στο πλευρό του τότε συζύγου της και μαχητή του ISIS και δεν αντέδρασε όταν ο σύζυγός της τιμώρησε το κορίτσι δένοντάς το έξω από το σπίτι τους σε συνθήκες έντονης ζέστης και αφήνοντάς το να πεθάνει από τη δίψα, σύμφωνα με το δικαστήριο. Η 5χρονη είχε δεθεί ως τιμωρία γιατί είχε βρέξει το κρεβάτι της.

Το παιδί ήταν «ανυπεράσπιστο και αβοήθητο», είπε ο δικαστής στο Ανώτατο Περιφερειακό Δικαστήριο του Μονάχου, σύμφωνα με το DPA , και ο Βένις δεν έκανε «τίποτα» για να βοηθήσει.

Η Βένις ,η οποία αρνήθηκε τις κατηγορίες, κρίθηκε ένοχη για «δύο εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με τη μορφή υποδούλωσης», καθώς και για βοήθεια και υποκίνηση στη δολοφονία του κοριτσιού παραλείποντας να προσφέρει βοήθεια.

Ο σύζυγός της, Τάχα αλ Τζουμάιλι, δικάζεται σε ξεχωριστή δίκη στη Φρανκφούρτη, με την ετυμηγορία να αναμένεται τον επόμενο μήνα. Η μητέρα του νεκρού κοριτσιού κρατήθηκε επίσης ως οικιακή σκλάβα από το ζευγάρι.

Ο λαός των Γιαζίντι αποτέλεσε στόχο των βίαιων ενεργειών του ISIS στο ζενίθ της δράσης της τρομοκρατικής ομάδας, με χιλιάδες νεκρούς ενώ  γυναίκες και παιδιά να συλλαμβάνονταν ως σκλάβοι.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Politico