Skip to main content

Ποροσένκο: Το Κίεβο «έτοιμο να πληρώσει το τίμημα» για τη συμφωνία με την Ε.Ε.

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Τη λύπη του για την απόφαση της Ρωσίας να τερματίσει την εμπορική της σχέση με την Ουκρανία, σε αντίποινα για τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου την οποία συνήψε το Κίεβο με την Ε.Ε., εξέφρασε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, σύμφωνα με τον οποίο, πάντως, η χώρα του είναι έτοιμη να «πληρώσει το τίμημα» γι’ αυτήν της την επιλογή.

«Η Ουκρανία είναι ενήμερη για αυτούς τους περιορισμούς και τις αναμενόμενες ζημίες για την ουκρανική οικονομία», ανέφερε ο κ. Ποροσένκο στις Βρυξέλλες μετά την ανακοίνωση της Μόσχας ότι αναστέλλει την εμπορική της συμφωνία με το Κίεβο από 1ης Ιανουαρίου 2016.

«Είμαστε όμως έτοιμοι να πληρώσουμε το τίμημα για την ελευθερία μας και την ευρωπαϊκή μας επιλογή», πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος εν όψει των συναντήσεών του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Οι δύο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι συμφώνησαν επίσης ότι η πίεση η οποία ασκεί η Ρωσία δεν θα εμποδίσει την εφαρμογή της συμφωνίας Ε.Ε. – Ουκρανίας.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.