Skip to main content

Μαρόκο: Μέλη του ISIS οι ύποπτοι για τη δολοφονία των δύο Σκανδιναβών

Με το Ισλαμικό Κράτος φέρεται να συνδέονται οι τέσσερις ύποπτοι για τη δολοφονία των δύο Σκανδιναβών τουριστριών, στο Όρος Άτλας, στο Μαρόκο.

Τα πτώματα της 24χρονης Λουίζα Βεστεράγκερ Γέσπερσεν από τη Δανία, και της 28χρονς Μάρεν Ούλαντ, 28 ετών από τη Νορβηγία, εντοπίστηκαν τη Δευτέρα, σε μια απομονωμένη περιοχή κοντά στο Ιμλίλ, στον δρόμο προς το Τουμπκάλ, την υψηλότερη κορυφή της βορείου Αφρικής.

Η αστυνομία συνέλαβε την Τρίτη τέσσερις υπόπτους, οι οποίες φέρεται να ανήκουν σε τρομοκρατική οργάνωση που πρόσκειται στο Ισλαμικό Κράτος.

Την ίδια ώρα, ο γενικός εισαγγελέας επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα ενός βίντεο, στο οποίο οι τέσσερις ύποπτοι δίνουν όρκο πίστης στο Ισλαμικό Κράτος και στον Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκνταντί, ηγέτη της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Στο βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι φερόμενοι δράστες απειλούν να εξαπολύσουν επιθέσεις στο όνομα του ISIS.

Οι έρευνες, επίσης, κατέδειξαν ότι το βίντεο «γυρίστηκε» την περασμένη εβδομάδα, πριν τη δολοφονία των δύο γυναικών. Τα αποδεικτικά στοιχεία, σε κάθε περίπτωση, υποδηλώνουν ότι η επίθεση είχε τρομοκρατικό κίνητρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών της Δανίας έχουν αναφέρει ότι το Ισλαμικό Κράτος θα μπορούσε να βρίσκεται πίσω από τις δύο δολοφονίες.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters