Skip to main content

Περιοδεία Ερντογάν σε τρεις Αφρικανικές χώρες

Περιοδεία σε τρεις Αφρικανικές χώρες-την Αγκόλα, τη Νιγηρία και το Τόγκο- θα πραγματοποιήσει από την προσεχή Κυριακή ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

Σύμφωνα με το Τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, η επίσκεψη Ερντογάν γίνεται ενόψει της διήμερης επιχειρηματικής συνόδου Τουρκίας- Αφρικής που θα πραγματοποιηθεί στην  Κωνσταντινούπολη στις 21 Οκτωβρίου και της συνόδου κορυφής Τουρκίας-Αφρικής στις 17 Δεκεμβρίου.

Ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών της Τουρκίας με την Αφρική έχει αυξηθεί στα 25,5  δισεκατομμύρια δολάρια  το 2020 ,από 5,4 δισεκατομμύρια  στο τέλος του 2003.

Η Νιγηρία είναι ο κορυφαίος εμπορικός εταίρος της Τουρκίας στην Υποσαχάρια Αφρική με όγκο συναλλαγών 754 εκατομμυρίων δολαρίων το 2020.

Τελευταίος σταθμός της περιοδείας Ερντογάν θα είναι το Τόγκο, όπου ο Τούρκος Πρόεδρος θα συζητήσει την επέκταση των διμερών εμπορικών σχέσεων, που ήταν 150 εκατομμύρια δολάρια το 2020.

Το Τουρκικό πρακτορείο αναφέρει ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει επισκεφθεί επισήμως μέχρι σήμερα 28 αφρικανικές χώρες. Ο αριθμός των τουρκικών πρεσβειών στην Αφρική αυξήθηκε επίσης σε 43 το 2021 από 12 το 2002.