Skip to main content

Προβλήματα ξανά στις υπηρεσίες του Facebook

Οι χρήστες  των υπηρεσιών του  Facebook θα πρέπει να έχουν γερά νεύρα τις τελευταίες ημέρες. Το απόγευμα της Παρασκευής σημειώθηκαν και πάλι τεχνικά προβλήματα στο Instagram και Co. Τα προβλήματα αυτή τη φορά δεν ήταν τόσο σοβαρά όσο στην αρχή της εβδομάδας και ως εκ τούτου επιλύθηκαν γρήγορα.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι το Facebook αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα. «Γνωρίζουμε ότι ορισμένοι άνθρωποι και εταιρείες αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην πρόσβαση στα προϊόντα του Facebook», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. «Εργαζόμαστε για μια ταχεία επιστροφή στην κανονικότητα και ζητούμε συγγνώμη για τυχόν ταλαιπωρία».

Σε πλατφόρμες όπως το “Downdetector” οι χρήστες ανέφεραν ξανά προβλήματα με όλο το φάσμα των εφαρμογών Facebook: με το ίδιο το δίκτυο, τις υπηρεσίες συνομιλίας Whatsapp και Messenger και την πλατφόρμα φωτογραφιών Instagram. Σχεδόν δύο ώρες αργότερα, το Facebook ανέφερε ότι το σφάλμα είχε διορθωθεί. «Ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη από όλους όσοι δεν μπόρεσαν να έχουν πρόσβαση στα προϊόντα μας τις τελευταίες ώρες», δήλωσε ο εκπρόσωπος. «Διορθώσαμε το πρόβλημα και όλα πρέπει να επανέλθουν στο φυσιολογικό τώρα». Το Facebook απέδωσε τα προβλήματα σε μια αλλαγή διαμόρφωσης στα κέντρα δεδομένων του.

Πολλοί χρήστες εξέφρασαν πάντως  το θυμό τους στο Twitter.

Μόλις την περασμένη Δευτέρα εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες δεν είχαν πρόσβαση στις υπηρεσίες του Facebook για ώρες. Το γεγονός αυτό  όχι μόνο αποκάλυψε την ευπάθεια του αμερικανικού ομίλου, αλλά έπληξε και το Facebook σε μια πολύ ακατάλληλη στιγμή: ο γίγαντας του Διαδικτύου βρίσκεται επί του παρόντος υπό τεράστια πίεση από τους ισχυρισμούς μιας πρώην υπαλλήλου του, της Φράνσις Χόγκεν που κατηγορεί το Facebook ότι βάζει συστηματικά το κέρδος πάνω από την ασφάλεια και βλάπτει τους νέους χρήστες.