Skip to main content

Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα επικυρώσει εντός των ημερών ο Ομπάμα

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Τις νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας για τη δράση της στην Ουκρανία θα επικυρώσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας ο Μπαράκ Ομπάμα, μετά την έγκρισή τους από το Κογκρέσο.

Ο κ. Ομπάμα είχε ταχθεί κατά των νέων κυρώσεων τις οποίες επιθυμούσαν βουλευτές και γερουσιαστές, επισημαίνοντας τον κίνδυνο απομάκρυνσης των ΗΠΑ από τη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ωστόσο, μετά από την θετική ψήφο του Κογκρέσου, Βουλής και Γερουσίας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν θα αντιταχθεί στην απόφαση της νομοθετικής εξουσίας και θα εισαγάγει τα νέα μέτρα πίεσης προς τη Μόσχα.

Τα μέτρα του Κογκρέσου περιλαμβάνουν δυνατότητα για νέα μέτρα κατά πετρελαϊκών εταιρειών και εταιρειών όπλων, ενώ προβλέπουν και στρατιωτική ενίσχυση της Ουκρανίας.

Το νομοσχέδιο έλαωε τον τίτλο «Ukraine Freedom Support Act». 

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.