Skip to main content

Γεωργία: Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης απορρίπτει τα αποτελέσματα των εκλογών

Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Γκριγκόλ Βασάτζε απέρριψε σήμερα τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στη Γεωργία, που κέρδισε η υποψήφια του κυβερνώντος κόμματος Σαλομέ Ζουραμπισβίλι, καλώντας την Κυριακή για μια «μαζική ειρηνική διαδήλωση» στην πρωτεύουσα.

«Δεν αναγνωρίζουμε τα αποτελέσματα των εκλογών, απαιτούμε τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών», δήλωσε ο υποψήφιος, ο οποίος συγκέντρωσε το 40,39% των ψήφων στον δεύτερο γύρο, σε δηλώσεις που αναμεταδόθηκαν από την τηλεόραση.

Ο Βασάτζε, ο οποίος είχε λάβει την υποστήριξη δέκα κομμάτων της αντιπολίτευσης, κάλεσε να διοργανωθεί την Κυριακή «μια μαζική ειρηνική διαδήλωση» στην πρωτεύουσα Τμπιλίσι.

Στον πρώτο γύρο, που διεξήχθη στις 28 Οκτωβρίου, η Σαλομέ Ζουραμπισβίλι απέτυχε να συγκεντρώσει ποσοστό μεγαλύτερο του 50% των ψήφων, επίδοση που είχε θεωρηθεί αποδοκιμασία για το Γεωργιανό Όνειρο που ίδρυσε ο δισεκατομμυριούχος Μπιτζίνα Ιβανισβίλι.

Πρώην στέλεχος της γαλλικής διπλωματίας, η Ζουραμπισβίλι, 66 ετών, είχε συγκεντρώσει 38,64% έναντι 37,73% του Βασάτζε.

Νωρίτερα, η Ζουραμπισβίλι δήλωσε πως η Γεωργία «επέλεξε την Ευρώπη».

«Είναι τώρα σημαντικό να δείξουμε πως η χώρα αυτή επέλεξε την Ευρώπη. Είναι γι΄αυτό τον λόγο που οι Γεωργιανοί εξέλεξαν μια Eυρωπαία γυναίκα πρόεδρο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP