Skip to main content

ΗΠΑ: Τζο Μπάιντεν εναντίον Αμερικανού ψηφοφόρου

Σε έντονη αντιπαράθεση, κυρίως για την υπόθεση της Ουκρανίας, ήρθε ο Δημοκρατικός υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του 2020 Τζο Μπάιντεν με ψηφοφόρο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην Αϊόβα. Η λογομαχία εκτυλίχθηκε με τον μεν Μπάιντεν να χαρακτηρίζει τον ψηφόρο «καταραμένο ψεύτη», ο οποίος όμως με τη σειρά του είχε αποκαλέσει τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ «γέρο».

Το περιστατικό άρχισε όταν ο ψηφοφόρος πήρε το μικρόφωνο και συστήθηκε ως 84χρονος συνταξιούχος αγρότης. Αφού εκτίμησε ότι ο Τζο Μπάιντεν είναι «πολύ γέρος» για πρόεδρος των ΗΠΑ, στη συνέχεια του άσκησε κριτική που «έστειλε» τον γιο του Χάντερ στην Ουκρανία, κατηγορώντας ότι στόχος του ήταν να διασφαλίσει πρόσβαση στο Κίεβο στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, «όπως κάνει ο Τραμπ».

«Είσαι ένας καταραμένος ψεύτης, δεν είναι αλήθεια», απάντησε οργισμένος ο Μπάιντεν στον 83χρονο ψηφοφόρο, ενώ τον προκάλεσε να κάνουν πους-απς, να τρέξουν μαζί ή οτιδήποτε άλλο, προκειμένου να διαπιστώσει την καλή φυσική και νοητική του κατάσταση.

Ο γιος του Τζο Μπάιντεν, ο Χάντερ, ήταν επικεφαλής από το 2014 έως το 2019 του διοικητικού συμβουλίου της ουκρανικής εταιρείας φυσικού αερίου Burisma, με μηνιαία μισθό 50.000 δολάρια, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC, Guardian