Skip to main content

Επιβεβαίωσε ο Σουλτς την επιστροφή του στη γερμανική πολιτική σκηνή

Την απόφασή του να επιστρέψει στη γερμανική πολιτική σκηνή, εν όψει των εκλογών του 2017, ανακοίνωσε ο Μάρτιν Σουλτς, γνωστοποιώντας ότι δεν επιθυμεί να διεκδικήσει μια τρίτη θητεία στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.  

Ο Σουλτς, στέλεχος του σοσιαλδημοκρατικού SPD, δεν διευκρίνισε αν θα επιδιώξει να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας ή αν θα είναι υποψήφιος για την καγκελαρία απέναντι στην Άγκελα Μέρκελ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

O ίδιος επιβεβαίωσε, πάντως, ότι θα είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του SPD στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

Το SPD πάντως δεν δείχνει να βιάζεται να ανακοινώσει ποιος θα κοντραριστεί με τη Μέρκελ για την καγκελαρία. Στο Βερολίνο ψιθυρίζεται ότι φαβορί για το χρίσμα είναι ο πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Ωστόσο και το όνομα του Σουλτς ακούγεται έντονα. 

«Ευγνώμων» που υπηρέτησε το Ευρωκοινοβούλιο

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε «ευγνώμων» για την ευκαιρία που είχε να υπηρετήσει το Ευρωκονοβούλιο, ως ευρωβουλευτής, επικεφαλής της Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών και τελικά ως πρόεδρός του.

Ακόμη, ανέφερε πως εργάστηκε για να γίνει πιο δυνατό και πιο ορατό το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ως «το μόνο εκλεγμένο απευθείας από τους πολίτες όργανο», ενώ υπογράμμισε πως η προσήλωσή του στο ευρωπαϊκό σχέδιο παραμένει.

«Τώρα περισσότερο από ποτέ, ο κόσμος έχει ανάγκη μια Ευρώπη δυνατή, αυτόνομη και ενωμένη, Θα παλέψω γι’ αυτό το σχέδιο από το εθνικό επίπεδο, αλλά οι αξίες μου δεν αλλάζουν. Στόχος είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και η μείωση των ανισοτήτων» τόνισε, προσθέτοντας πως μόνο έτσι θα κερδίσει η Ευρώπη τη «χαμένη εμπιστοσύνη» των πολιτών.

«Το πολιτικό ταλέντο του Μάρτιν Σουλτς θα μας λείψει στις Βρυξέλλες. Εύχομαι καλή τύχη στον φίλο μου, στις νέες του προκλήσεις», έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί