Skip to main content

Ένας χρόνος από τις επιθέσεις στο Παρίσι

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο κέντρο του Παρισιού, κατά τη διάρκεια των οποίων έχασαν τη ζωή τους 130 άτομα.

Το πρωί, ο πρόεδρος της χώρας, Φρανσουά Ολάντ, κήρυξε την έναρξη των εκδηλώσεων μνήμης, πραγματοποιώντας τα αποκαλυπτήρια της τιμητικής πλάκας στο Στα ντε Φρανς, στο βόρειο Παρίσι.

Η πλάκα είναι αφιερωμένη στον Μανουέλ Ντίας, ο οποίος σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας, έξω από το στάδιο, το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου του 2015. Ο γιος του θύματος, κατά την ομιλία του, απηύθυνε έκκληση για την επίδειξη «ανεκτικότητας και λογικής». 

Χθες, πραγματοποιήθηκε μεγάλη συναυλία, με τη συμμετοχή του Βρετανού τραγουδιστή Στινγκ, στο ανακαινισμένο Μπατακλάν, όπου οι τρομοκράτες σκότωσαν 90 άτομα, κυρίως νεαρής ηλικίας.

Ο κ. Ολάντ, η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό και ο δήμαρχος του Σεν-Ντενί, Ντιντιέ Παγιάρ, θα επισκεφτούν σήμερα κάθε σημείο, το οποίο επλήγη από τις επιθέσεις – δηλαδή το Σταντ ντε Φρανς, τα καφέ και τα εστιατόρια «le Carillon», «le Petit Cambodge», «la Bonne Bière», «le Cosa Nostra», «le Comptoir Voltaire» και «la Belle équipe», και τέλος, το Μπατακλάν.

Την ευθύνη των πολλαπλών επιθέσεων, οι οποίες σόκαραν όλο τον πλανήτη, ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. 

Δείτε ΕΔΩ όλο το χρονικό του τρομοκρατικού χτυπήματος.

naftemporiki.gr