Skip to main content

Πελόζι: Σαφείς αποδείξεις για την ενοχή Τραμπ

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι εκτίμησε ότι υπάρχουν σαφείς αποδείξεις ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χρησιμοποίησε το αξίωμά του για προσωπικό όφελός του και υπονόμευσε την εθνική ασφάλεια. Ωστόσο, δεν έχει ληφθεί καμία οριστική απόφαση για την παραπομπή του, αφού η Βουλή συνεχίζει τις έρευνες.

Η Πελόζι, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί κάθε εβδομάδα, επανέλαβε ότι επαφίεται στην Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής να καθορίσει πώς θα προχωρήσει η έρευνα καθώς οι βουλευτές συνεχίζουν να συγκεντρώνουν στοιχεία και να ακούν μάρτυρες.

«Οι αποδείξεις είναι σαφείς… ότι ο πρόεδρος χρησιμοποίησε το αξίωμα για προσωπικό όφελός του και πράττοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο υπονόμευσε την εθνική ασφάλεια. Καταπάτησε τον όρκο του», είπε.

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο αν η Βουλή είναι έτοιμη να συντάξει το κατηγορητήριο κατά του Τραμπ, η Δημοκρατική πρόεδρος απάντησε: «Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη».

Άφησε εξάλλου ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν και άλλες ακροάσεις στην Επιτροπή ή να κληθούν και άλλοι μάρτυρες για να καταθέσουν. «Δεν έχουμε τελειώσει ακόμη. Η ημέρα δεν τελείωσε και ποτέ δεν ξέρεις αν η κατάθεση ενός ανθρώπου μπορεί να οδηγήσει στην ανάγκη να ληφθεί κατάθεση και από κάποιον άλλον», είπε.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters